X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De schadelijke effecten van alcoholgebruik

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +5 )
  Slecht artikel ( -3 )
RSS van Berto Berto Auteur op infoyo sinds
18 November 2009


Bekijk het profiel van Berto
Datum: 11-02-2010
Auteur: Berto
Een avondje uitgaan met vrienden, familie of collegas kan erg gezellig zijn. Daar hoort nu eenmaal alcohol bij voor een net wat lossere sfeer.  Het wordt echter tijd dat mensen gaan beseffen wat alcohol nu eigenlijk met je doet. Overmatig alcoholgebruik moet niet meer stoer zijn. Hopelijk kan dit artikel u erbij helpen.  

Schadelijke effecten alcohol

Ongeveer 85% van de mensen drinkt zo nu en dan alcohol. Veel mensen en dan met name jongeren denken dat ze veel alcohol tot zich kunnen nemen en dat ze er geen last van zullen krijgen. Het is immers stoer om zoveel mogelijk biertjes of andersoortige alcohol achterover te slaan in de huidige maatschappij. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het comazuipen. Ik kan het echt niet normaal vinden. Ik vraag me dan ook echt af wat daar nou zo stoer aan is. Er is onomstotelijk vastgesteld dat het reactievermogen afneemt naarmate er meer alcohol wordt gedronken. Daarom zijn er ook alcoholcontroles in het verkeer. Eigenlijk is helemaal geen alcohol nog beter dan 1 of 2 glazen want alcohol en verkeer gaan absoluut niet samen. Dagelijks rijden dronkelappen nog steeds anderen de dood in. Je eigen leven kan in gevaar komen maar ook die van de medepassagiers van het voertuig maar ook die van de medeweggebruikers. Als u 4 glazen alcohol drinkt alvorens u gaat rijden dan is de kans op een ongeluk al twee keer zo groot geworden dan wanneer u geen alcohol drinkt. Alcoholconsumptie maakt de ene persoon erg vrolijk en gelukkig terwijl de ander juist agressief en strontvervelend kan worden. Maak een weloverwogen afweging waar uw grens ligt en ga absoluut niet verder dan dit. Overal waar het woordje te voor staat is immers niet goed. Dronken mensen kunnen soms uitermate vervelend zijn tot vechtpartijen en vernielingen aan toe. Denk hierbij aan de vele vernielingen aan het straatmeubilair zoals bushokjes of ramen. Ook worden andermans goederen vaak vernield. Praten met een dubbele tong klinkt menigeen waarschijnlijk ook bekend in de oren. Men zegt dat de remmingen verdwijnen bij alcoholconsumptie. Meisjes en vrouwen kunnen zich soms dan sletterig gaan gedragen. Pas hier voor op want hier kunnen mannen misbruik van gaan maken. Soms gaan mensen die gebukt gaan onder spanningen als stress of andere persoonlijke problemen meer drinken om de problemen tijdelijk te vergeten. Dit kan gevaarlijk zijn omdat er soms steeds meer wordt gedronken. Nog een nadelig effect van alcoholgebruik kan uw eigen bedprestatie zijn en daar hebt u dan ook uw partner mee te pakken. Bij een langdurig gebruik van alcohol kan ook de ziekte van Korsakov zich openbaren maar ook levercirrose en kanker. Kinderen tot 16 jaar kunnen beter helemaal geen alcohol drinken omdat het nadelig s voor de ontwikkeling. Hierin ligt een verantwoordeljkheid voor de ouders. Ik zie echter maar al te vaak ouders die dit helemaal niet weten of niet willen weten. Alcohol lest ogenschijnlijk de dorst maar eigenlijk is dit helemaal niet waar. Eigenlijk ben je bezig uit te drogen. Er gaat dan ook minder vocht naar de hersenen toe. Het is schadelijk voor de nieren. Ook kun je last krijgen van brandend maagzuur omdat alcohol de beschermende laag aantast. Als de maag is aangetast kan er ook een maagbloeding optreden. Op lange termijn kan overmatig drankgebruik ook de lever helemaal slopen.

Reacties op dit artikel
Pevroe, 2010-02-11
( 0 )

"Daar hoort nu eenmaal alcohol bij voor een net wat lossere sfeer."
Op zich vindt ik een dergelijke opmerking al een grote dooddoener.
Ik moet terug denken aan mijn eerste baas. Vrijdagsmiddags gingen wij met een steeds groter wordend clubje na afloop van het werk sqaushen. Na afloop van de squash werd er uiteraard wat gedronken. Ik reed in die tijd auto (nu overigens nog) en als ik met de auto ben drink ik geen alcohol. Toch probeerde mijn collega's mij een biertje aan te smeren. Onder het mom van "dat" is gezellig heb ik mij toch een biertje aan laten smeren. Na 10 minuten heb ik het terug gegeven aan mijn collega: "dat biertje" was helemaal niet gezellig hij had in die 10 minuten nog geen woord tegen mij gezegd
Diana, 2010-02-12
( +1 )

Mijn zuster is doodgereden door iemand met teveel drank achter zijn kiezen.
.. Erg gezellig..

Mijn ouders komen hier nooit meer overheen en de dader gaat gewoon verder waar ie gebleven was
Timon, 2010-08-25
( -1 )

Ik ben 15 en langzaam maar zeker zie ik om me heen dat iedereen begint te drinken en dat iedereen dat normaal vind. Ik heb zelf nog nooit gedronken en vind het echt bizar dat ouders dat toe laten (mijn ouders zouden woest zijn). Ik snap ook niet wat er 'gezellig' aan is. Net alsof het zonder bier geen leuk feest kan zijn.
Boris, 2011-03-12
( -1 )

Ook ik ben 15 jaar en drink zo nu en dan een drankje. Vaak is het gewoon gezellig met wat vrienden. Het is niet perse stoer, maar wel gezellig.
Wel waarschuwen wij vrienden als ze teveel drinken en zullen wij ook altijd met ze mee fietsen om te zorgen dat ze veilig thuiskomen. Dat er mensen zijn die dronken de auto instappen of spullen verdienen kan ik me wel boos om maken.
Ze zijn gewoon onvolwassen bezig en kunnen hun eigen grenzen niet stellen.
Daarom vind ik: Drink alcohol, maar drink met maten
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl