X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Zuid-Afrikaanse wijnen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van emfkruyssen emfkruyssen Auteur op infoyo sinds
08 Augustus 2008


Bekijk het profiel van emfkruyssen
Datum: 15-02-2010
Auteur: Emfkruyssen
Nederland en Zuid-Afrika (de tegenwoordige Regenboogstaat) hebben historische banden met elkaar. Is dat misschien ook de reden†waarom we zo dol zijn op dit land? En begrijpen we daarom de taal van het wijnetiket veel beter?†

Belangrijk wijnbouwgebied

Er zijn geweldige omstandigheden in Zuid-Afrika om wijndruiven
te verbouwen. Het belangrijkste en bekendste wijnbouwgebied
is Stellenbosch, dat deel uitmaakt van de Westkaap. 

In Stellenbosch worden prachtige resultaten geboekt met
onder meer bekende internationale druiven, zoals de
cabernet, sauvignon, merlot, shiraz, chardonnay en
sauvignon blanc.
Maar ook de plaatselijk bekende pinotage, die alleen in Zuid-
Afrika voorkomt, staat inmiddels wereldwijd in de belangstelling.

Daarnaast zijn de wijnen uit Zuid-Afrika zeker niet duur. 

Rode wijn uit de Westkaap

Ruby Cinsaut.
Uit de Westkaap (waar Stellenbosch deel van uitmaakt)
komt een heerlijke rode wijn. Het is een blend van een
druif die voluit ruby cabernet heet en voornamelijk in
Zuid-Afrika wordt aangeplant.

De ruby cabernet heeft de cinsaut (die vooral bekend is
geworden in Zuid-Frankrijk) als gezelschap gekregen.
Het duo kan het prima met elkaar vinden.

Het resultaat is een ronde, soepele rode wijn met rijp rood
fruit en een zachte afdronk. De wijn smaakt heerlijk met
rood vlees al dan niet van de barbecue, maar ook bij verse
worstjes of een simpel balletje gehakt.

De witte wijn van Berg Schaduw

Sauvignon blanc.
De witte wijn van Berg Schaduw is gemaakt van sauvignon blanc,
een druif die thans wereldberoemd is.

In de Sauvignon blanc in de Zuid-Afrikaanse uitvoering tref je in
geur en smaak groene appels, kruisbessen en verfrissende
citrus aan.

De witte wijn van Berg Schaduw is een lekker aperitief, maar
ook bijzonder geslaagd bij salades, vooral met tomaat en vis-
gerechten met niet al te romige sauzen.

Hoop Huis: Droe Rooi en Chenin Blanc

Ook afkomstig van de Westkaap zijn de wijnen van Hoop Huis.
De Droe Rooi bestaat uit een blend van verschillende druiven,
waaronder pinotage.

De Droe Rooi is een milde wijn met rijp rood fruit, een zacht
zoete wijn met een ronde afdronk met wat specerij en een
zonnig karakter.
Deze wijn is erg lekker bij gegrilde of gebakken biefstuk en
entrecote, eventueel flink gepeperd. Maar zal ook smaken
bij een mixed grill.

De witte wijn is gemaakt van de chenin blanc druif die in
Zuid-Afrika ook wel 'steen' wordt genoemd. 
De witte wijn heeft een lekkere peersmaak, met wat suiker-
meloen en frisse citrustonen.
Het is een uitstekende begeleider van gegrilde kip met wat
zoetigheid ernaast, van aardappelsalade, crudites en
tortellini.

Pinotage en Chardonnay van Danie de Wet

Pinotage.
Pinotage is een typisch Zuid-Afrikaanse druif die in 1926
op de universiteit van Stellenbosch werd ontwikkeld door
pinot noir te kruisen met cinsaut.

Dat gaf een wijn met een heel eigen karakter: veel rood fruit,
elegant en met een beetje een rokerige smaak.
Vlees of gevogelte van de barbecue past er uitstekend bij,
maar ook vegetarische schotels (vooral als je er veel
aubergine in doet). 

Chardonnay.
Deze wijn van Danie de Wet biedt lekker veel sap, wat
tropisch fruit en een frisse afdronk.
Het is een heerlijk aperitief, maar ook zalig bij kabeljauw
met tomatensaus,  zalm-carpaccio, sashimi of gebakken
(slib)tong.

De sauvignon blanc is pittig en verkwikkend wit. Met wat
licht tropisch fruit, kruisbessen en verfrissende citrus.
De wijn is erg lekker bij rucola-salade, gerookte zalm of
kabeljauwschotel met tomaat.

Rose.
De rose wijn van Dannie de Wet combineert goed met
gegrilde of gebakken kip (eventueel met wat zoetzuur),
of een chinese maaltijd.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl