X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Rose, tongstrelend zomerwijntje

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van emfkruyssen emfkruyssen Auteur op infoyo sinds
08 Augustus 2008


Bekijk het profiel van emfkruyssen
Datum: 06-04-2010
Auteur: Emfkruyssen
We kennen een grote verscheidenheid aan wijnen uit het Franse Loiredal.† Je vindt er droge witte, rode halfzoete tot likeurachtige witte en rose-, maar ook mousserende wijnen. De frisse, lichtzoete Rose d Anjou is†de meest populaire Loirewijn.††

Vriendelijke wijn

Rose d' Anjou bestaat uit een selectie van druiven als cabernet
sauvignon en/of cabernet franc, grolleau, gamay en nog enkele
andere druivensoorten. 

De kleur van deze wijn kan varieren van licht zalmrose tot zacht
kersenrood. Dit is afhankelijk van de gebruikte druivensoorten
en de manier waarop de wijn wordt gemaakt.

De geur ervan is altijd fris en fruitig met aroma' s van frambozen,
bessen en aardbeien. Maar echt populair is de kenmerkende
frisse en lichtzoete smaak.  Het lekkerst is Rose d' Anjou als
je hem jong drinkt: het liefst een jaar na de oogst.  

De bereiding van rose wijnen

Traditioneel worden rosewijnen gemaakt door de schillen van
gekneusde blauwe druiven wat korter dan bij rode wijnen in
het sap mee te laten weken, waardoor de wijn een lichtere
kleur krijgt. Steeds vaker worden rosewijnen volgens de
aftap-methode gemaakt.

Aftap-methode.
Door na enige inweektijd wat sap van een gistende rode wijn
af te tappen wordt de rode wijn geconcentreerd. Het afgetapte
roze sap wordt dan als witte wijn verder verwerkt, zonder de
druivenschillen.

Ook is het mogelijk om blauwe en witte druiven samen te
verwerken. Door een scheutje rode wijn toe te voegen aan
witte wijn krijg je rose champagne. Maar men kan voor het
maken van rosewijnen ook druiven gebruiken die van nature
roze sap bezitten.    

Rose niet alleen een zomerse avond borrelwijn

Rose d' Anjou valt bij bijna iedereen in de smaak en is niet alleen
een terras-, aperitief- of zomerse avond borrelwijn. Het is een
gemakkelijke en smaakvolle instapwijn voor de beginnende
wijndrinker, terwijl het voor de doorsnee wijndrinker een lekkere
zomerse dorstlesser is. 

Rosewijnen horen bij een gezellige, informele maaltijd. Zo leent
de Spaanse rosado zich uitstekend als drankje bij smaakrijke,
gevarieerde tapas, terwijl de droge, verfijnde Provence rose 
graag gemende salades met groenten, vis, gevogelte of witvlees
begeleidt, maar ook zeevis en zelfs schaaldieren.  

De gastronomische wijndrinker zal de Rose d' Anjou extra
waarderen bij de lunch, bij een tuinfeest, barbecue of picknick.

Kruidige gerechten afkomstig rond de Middellandse zee vragen
om een vollere Spaanse rosado met veel structuur. Exotische
vaak pittige hapjes daarentegen verlangen een droge Zuid-Franse
Vin de Pay rose of een lichtzoete Rose d' Anjou om de mond  te
verfrissen of brandjes te blussen.

Bij een lunch of zomers diner waar vlees de hoofdrol speelt, is
behoefte aan een volle, smaakrijke maar ook weer niet te zware
rose, zoals bijvoorbeeld uit Chili of Zuid-Afrika.

Kortom: de rose wijn is breed inzetbaar en combineert
bijzonder goed met vleeswaren, frisse salades, gevogelte of
witvlees, kip- en eiergerechten, vis, exotische gerechten, 
zachte kazen, fruitsalades, aardbeien en frambozen.    

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl