X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Bier na wijn geeft venijn!

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Auguri18 Auguri18 Auteur op infoyo sinds
23 Januari 2010


Bekijk het profiel van Auguri18
Datum: 19-04-2010
Auteur: Auguri18
Deze uitdrukking wordt nog altijd te pas en vooral te onpas in Nederland gebruikt. Weet u wat de werkelijke betekenis van dit gezegde is?

Gelukkig heb ik een wijnrek!

Gelukkig heb ik een wijnrek! In de volksmond is de betekenis direct duidelijk: Iemand die eerst aan de wijn gaat en vervolgens een biertje neemt, zal ongetwijfeld een kater krijgen of vervelend gedrag gaan vertonen. Niets is echter minder waar!

In de middeleeuwen waren de mensen niet gezegend met drinkwater. Wat tegenwoordig heel normaal is, was in die tijd verre van normaal. Sterker, het water wat voorhanden is, is zodanig vervuild met bacteriŽn en virussen dat mensen er letterlijk doodziek van worden. Om dit op te lossen, passen mensen uit die tijd een al eeuwenoud principe toe. Zorg dat er alcohol aan drinkwater toegevoegd wordt en door andere ingrediŽnten een smakelijke drab ontstaat en je krijgt in ieder geval voldoende vloeistof per dag binnen. Het alcoholpercentage in die tijd is overigens aanmerkelijk lager dan wat wij tegenwoordig kennen. Ontzettend veel brouwerijen zorgen ervoor dat er voldoende beschikbaar is voor iedereen.

Voor iedereen wil zeggen voor met name de arme mensen. Iedereen die wat meer te besteden heeft haalt in die tijd de neus op voor bier en zoekt zijn of haar toevlucht in wijn. Wijn geeft in die tijd status en hoort bij een selecte groep.

Hier ligt dan ook de sleutel voor dit gezegde. Iedereen die de wijn kan betalen, maar na verloop van tijd over moet stappen op bier is in status gedaald. Deze mensen hebben niet best gepresteerd en zijn letterlijk Ďomlaag gevallení.

Hoewel voor sommige mensen zeker van toepassing (als je maar genoeg wijn hebt gedronken en daarna op bier overstapt, dan gaat het op zeker punt natuurlijk mis), kan bier prima na wijn gedronken worden!

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl