X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Vin de pays d' oc Kwaliteitswijnen om elke dag van te genieten

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Francois580 Francois580 Auteur op infoyo sinds
09 December 2010


Bekijk het profiel van Francois580
Datum: 02-08-2010
Auteur: Francois580
Sinds kort mogen in frankrijk wijnen van bepaalde druivensoorten uit verschillende streken met elkaar gemengd worden. deze "nieuwe" wijnen mogen, wanneer ze aan strikte eisen voldoen, het kwaliteitslabel vin de pays doc dragen. de jongste jaren bewezen deze wijnen dat deze productiewijze ook uitstekende kwaliteitswijnen oplevert. niet verwonderlijk dus dat deze franse wijnen voor elke dag en alle gelegenheden een alsmaar groeiend aantal wijnliefhebbers weten te bekoren.

Ongeremd genieten

een van de belangrijkste wijnstreken van frankrijk ligt niet toevallig in het wijnvriendelijke zuiden van frankrijk. in de regio languedoc-roussillon worden jaarlijks maar liefst bijna zevenhonderd miljoen flessen van deze kwaliteitswijn geproduceerd. deze hoogstaande kwaliteitswijnen worden allen onder het label "vin de pays d' oc"op de internationale wijnmarkt gebracht. met succes overigens. de bijna zevenhonderd miljoen flessen fruitige rode, witte en frisse, zomerse rosewijnen, vinden moeiteloos hun weg naar de meest kritische wijnproever. niet verwonderlijk, want deze vin de pays d' oc wijnen bieden immers een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en zijn in de eerste plaats bedoeld om jong te drinken en ongeremd van te genieten.

Fruitige sterwijnen

De meerderheid van de wijnen uit de languedoc-roussillon blinken uit door hun uitbundig, fruitig karakter. ze zijn dan ook ongecompliceerde, ronduit (h)eerlijke wijntjes om dagelijks te drinken, zowel als aperitief of bij de dagelijkse maaltijd(en). en dat is nu precies de manier waarop de fransen zelf van hun wijntjes weten te genieten. ondanks hun budgetvriendelijke prijskaartjes, heeft deze franse wijnstreek al vele sterwijnen voort gebracht. dat wordt uitgebreid bewezen in befaamde wijngidsen als de wijnalmanak en de superwijngids, waar ze telkens weer talrijke sterren achter hun naam weten te veroveren.
een van de bekendste wijntjes is hier ongetwijfeld de cabernet sauvignon vin de pays d'oc. het betreft hier een opvallend fruitige cabernet met vele accenten van donker fruit waaronder zwarte bessen en bramen. dit karaktervol wijntje proeft heerlijk bij pittige vleesgerechten, evenals bij stoofschotels en zelfs bij franse kaassoorten als brie en camenbert.
een wijn die eveneens hoge ogen gooit in verschillende wijngidsen, is ongetwijfeld de sauvignon vin de france. een heerlijk, frisse witte wijn met veel wit fruit, groene appeltjes en citrus (uitstekende en gezonde dorstlessers). het gaat hier om een uitstekende aperitiefwijn die zeker ook geschikt is bij salades met kip of vis en bij zowat alle gerechten met tomaat.
de syrah vin de pays d'oc betreft een pittige, rode wijn met veel donker fruit als bramen, zwarte bessen en pruimen. en is zeker een aanrader bij biefstuk, maar ook bij zowat alle gehaktgerechten en bij de zomerse barbecue.
in het uitgebreide gamma wijnen uit het vin de pays d'oc label ontbreekt uiteraard evenmin een cabernet rose. een uitbundig zomers wijntje met vele accenten van rood fruit gaande van frambozen tot aardbeien. deze rose proeft aanvankelijk vrij zoet, maar evolueert al vlug naar droog. zoals alle rosewijnen is ook deze cabernet rose uitermate geschikt bij de barbecue en bij vele kipgerechten.
de merlot uit de regio languedoc-roussillon is een sappige rode wijn met zwarte bessen, pruimen en zelfs een "vleugje" laurier. deze karaktervolle rode wijn past uitstekend bij vele vleesgerechten, bij lamsvlees en bij varkenscarbonaadjes.
de chardonnay tenslotte blinkt uit door zijn frisse afdronk en biedt de wijnproever veel geel fruit. het gaat hier om uitstekende wijn om hoofdzakelijk gedronken te worden bij vele kip-en visgerechten en bij zomerse salades.
de franse wijnstreek languedoc-roussillon biedt dus voor elke wijnliefhebber wat wils, maar telkens met een hoge kwaliteit en een aangenaam prijskaartje. dubbel genieten dus.
  

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl