X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Het maken van balsamico azijn lijkt een beetje op het maken van wijn

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+3
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Rolanne Rolanne Auteur op infoyo sinds
03 November 2008


Bekijk het profiel van Rolanne
Datum: 29-03-2010
Auteur: Rolanne
Ongefermeteerd sap wordt ingekookt, dus in enorme ketels zonder deksels staat het natje te trekken tot er een concentraat ontstaat. De druivensuikers fermeteren en worden uiteindleijk overgedaan in houten vaten ..

Die fusten staan niet in de wijnkelder maar op de azijnzolder

De invloed van de fust op het product is, net als bij wijn, dat de houtsoort tijdens het proces van rijping smaak af geeft. Bv de most cotto. Eenzelfde azijnbasis smaakt dus anders als het op andere houtsoorten opgeslagen was. Dit is mogelijk omdat hout een poreus product is. Bier en wijn laat je doorgaans inhetzelfe vat met rust totdat de rijping optimaal voltooid is. Dat is bij azijn anders. Als een azijn op serie heeft gelegen, bv eerst op kersenhouten fust, daarna op een eikenhouten fust, vervolgens op .. .. dan kan een heuse fijnproever dit allemaal waarnemen, en dan spreekt hij van een gelaagd karakter. Drie fusten is het minimun dat azijnmakenrs nemen voor een fustsereie. Om dat gelaagde effect te creeren is behalve vakmanschap ook tijd nodig. Een Italiaanse ongeschreven wet is dan ook dat pas na 12  jaar rijping een vloeistof de naam azijn mag hebben. In de praktijk is de basilicum azijn de azijnsoort waar dit op serie laten rijpen de moeite waard is, in economisch opzicht. Bij andere soorten zal er wellicht sprake zijn van een recept van een bevlogen familie met een ruime zolder.

Bij wijn is het gebruikeleijk een jaartal op de fles te vermelden Bij azijn niet, in sommige streken in Italie is dit zelfs wettelijk verboden

Een goedgekeurde originele tradizionale kan 400 euro per liter kosten. Bij de plus markt en ook bij de lidl heb je een liter voor 2,40 euro. Dat is in beide gevallen een fijne azijn Gelukkig bedert het spul niet snel. Het staat prima op een koele donkere plek maar hoeft niet perse in de koelkast bewaard te worden. 


Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl