X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Ga voor sushi op warme zomerdagen!

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Ilse1978 Ilse1978 Auteur op infoyo sinds
25 Juni 2010


Bekijk het profiel van Ilse1978
Datum: 29-06-2010
Auteur: Ilse1978
De oorsprong van sushi ligt in een manier van vis bewaren die eeuwen geleden in Japan ontstond. De rauwe vis werd geperst tussen zout en rijst en het gefermenteerde product was na enkel maanden klaar voor consumptie. Deze traditie stamde uit Osaka en nog steeds wordt volgens dit procťdť een vorm van sushi bereid, de Oshi sushi. Een Japanse chef liet in de 18de eeuw het proces van fermentatie en persen achterwege en gaf de aanzet tot de voor ons bekendere Nigiri Sushi. Wanneer men het algemene woord sushi gebruik, bedoelt men meestal Nigiri sushi.

Wat is sushi?

Sushi is dus geen synoniem voor rauwe vis. Dit is maar een mogelijk ingrediŽnt. Daarenboven worden ook gerookte of gekookte vis of schaaldieren in sushi verwerkt. Magura wordt bijvoorbeeld bereid met gerookte zalm. Ongeacht het type sushi blijft de basis steeds dezelfde : rijst die bereid wordt met een soort vinaigrette van rijstazijn, zout en suiker, daarna op smaak gebracht met wasabi (pikante Japanse saus). Daarna hangt het af van de soort sushi hoe het gerecht verder afgewerkt wordt.

Nigiri sushi : Dit is de sushi die in de meeste sushibars geserveerd wordt. De traditie stamt uit de streek rond Tokio. De sushirijst wordt met de handen tot blokjes gevormd of gerold en daarna bedekt met allerlei soorten zeevruchten, vissoorten, maar soms ook groenten (meestal slechts ťťn vissoort per sushihapje).

Maki sushi : Men vult een blad nori of zeewier met de bereide sushirijst en bedekt deze met smalle reepjes van verschillende ingrediŽnten (zeevruchten, beetgare groenten, omelet,...). Zo krijgt men gevulde sushirolletjes.

Oshi sushi : Dit zijn de geperste hapjes van vis, zout en bereide rijst, die op de vroegere manier van vis bewaren teruggaan. Tegenwoordig perst men de ingrediŽnten in een vorm. Het eindproduct snijdt men in beetklare hapjes.

Maze sushi : Dit betekent letterlijk gemengde sushi en er bestaan heel wat variaties, zoals Fukusa sushi (de bereide rijst rolt men in een flinterdun omeletje) en Inari sushi (gefrituurde hapjes : inari gevuld met de bereide rijst).

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl