X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Pasta Lenta Lavorazione

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-1
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van emfkruyssen emfkruyssen Auteur op infoyo sinds
08 Augustus 2008


Bekijk het profiel van emfkruyssen
Datum: 28-08-2010
Auteur: Emfkruyssen
De pasta Lenta Lavorazione (langzame bewerking) is een pasta die altijd met een bite zal zijn. Het is dus een al denteápasta. De granen voor de pasta s vanáde firma Rummo worden niet meer alleen in Italie gekocht.áVaak komt dit graan uit Australie en Canada. Hierákomt namelijk perfect hard graan vandaan met een hoog proteine gehalte.á

Waarom een hoog proteinegehalte?

Hoe hoger het gehalte aan proteinen, des te mooier de pasta
zal afkoken. Dit is heel belangrijk want daardoor wordt de
pasta minder snel plakkerig, ook als je hem per ongeluk
iets te lang kookt. 

De proteine houdt de bloemige bestanddelen in hun vorm,
zodat ze niet uitlopen en een plakkerig laagje op de pasta
vormen.  

Andere bewerking

Onderzoek naar deze pasta bracht de firma Rummo tot het
inzicht dat hoogwaardige tarwe (vanwege het hoge proteine-
gehalte) ook op een andere manier behandeld moet worden.

De Italiaanse huisvrouw die deeg voor pasta's maakt, kneed
het deeg heel lang met de handen tot het de juiste consis-
tentie heeft.
Machines kneden heel snel. Maar hoogwaardige tarwe moet
ook langzaam bewerkt worden om het beste uit het graan te
halen.

Daarom wordt er bij de firma Rummo langzamer machinaal
gekneed en wordt de pasta onder minder hoge druk door de
machine geperst om te zorgen dat de pasta in tact blijft.
Het resultaat is de Lenta Lavorazione wat letterlijk 'langzame
bewerking'  betekent.

Die langzame bewerking geeft een betere kwaliteit. Dat wil zeg-
gen dat de pasta onder alle omstandigheden vast, stevig en
'al dente' (met een bite) blijft.
Dat is natuurlijk heel handig in de keuken.
Wanneer je de pasta een minuutje te lang kookt, is dat geen
probleem en blijft hij lekker stevig zonder plakkerig te worden.

Ook kun je deze pasta zonder problemen enige tijd op tempe-
ratuur houden. 

Reacties op dit artikel
Lol, 2013-01-18
( 0 )

Hahah
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl