X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Perzikchutney voor bij de barbecue

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-1
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Sjax Sjax Auteur op infoyo sinds
12 Januari 2010


Bekijk het profiel van Sjax
Datum: 18-03-2012
Auteur: Sjax
Het barbecueseizoen staat weer op het punt om te beginnen.Lekker bij de barbecue is deze perzikchutney. Ook lekker bij gegrild fruit! Probeer dit uit en reageer hoe je t vond smaken.

Benodigdheden

  • twee eetlepels olie
  • 1 grote, gesnipperde ui
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 2 cm gersspte gemberwortel
  • halve rode peper, fijngehakt
  • 300 gram verse perziken of nectarines ( evt fruit uit blik gebruiken)
  • 75 ml witte wijn
  • 100 ml sinaasappelsap (liefst versgeperst)
  • 100 gram rozijnen
  • 1 theelepel zout
  • 1 kaneelstokje
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • glazen pot met schroefdeksel of huishoudfolie



Bereidingswijze

verwarm de olie in een pan met dikke bodem

fruit hier de knoflook en ui lichtbruin

doe op het laats de gember en de peper erbij

Doe dan de rest vd ingredienten erbij

Laat het geheel 30 m inuten op laag vuur pruttelen

Doe de chutney in een schone glazen pot die je afsluit met de deksel of met huishoudfolie










Wat is chutney?

Chutney is een mengsel van fruit met kruiden. Het kent zijn oorsprong in India en Pakistan. Al in de 17e eeuw is de 1e chutney in Nederland terechtgekomen.
Chutney smaakt zoet en zuur. Het is een soort jamachtige saus. Je kan he tscherp maken met behupl van pepers of kruiden.
Elk land heeft zijn eigen chutney specialiteit. Deze chutney komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika.
Zij eten chutney bij bijna elek maaltijd.(Net zoals wij bij veelk maaltijden appelmoes eten.)

Reacties op dit artikel
Tim, 2013-04-23
( 0 )

Leuk artikel, misschien vind je het leuk om ook een artikel te schrijven op artikelsite.info
Deze site is net online gegaan en je kunt er behalve afbeeldingen en foto's ook b.v. You Tube filmpjes plaatsen bij je artikel.

Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl