X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Lekkere Frisse Italiaanse Salades

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van segerink segerink Auteur op infoyo sinds
19 Augustus 2008


Bekijk het profiel van segerink
Datum: 21-08-2008
Auteur: Segerink
Een lekkere Italiaanse salade met een heerlijke frisse smaak, voor bij een heerlijk Italiaans gerecht of voor zomaar tussendoor. Dit recept heb ik gekregen van de chef-kok van een Italiaans restaurant, en het is erg makkelijk om zelf te maken en kost niet veel tijd.

Salade met walnoten

Insalata con le noci

IngrediŽnten

1 Struikje bleekselderij
1 Andijvie
4 Ansjovisfilets
100 Gram tonijn (uit blik)
4 Hardgekookte eieren
Zout
Peper
Citroensap
3 el Olijfolie
1 tl wijnazijn

Bereiding

1. De buitenste stengels van de Bleekselderij verwijderen, wassen, afdrogen en in stukjes van 1 cm snijden.
2. Andijvie schoonmaken, de buitenste groene bladen verwijderen en de overige kleinsnijden.
3. Het binnenste gele gedeelte van de sla eerst in de lengte in vieren en daarna overdwars in reepjes snijden.
4. Sla goed wassen en laten uitlekken, in een kom doen.
5. De walnoten met heet water overgieten en daarna de bruine velletjes verwijderen en de noten hakken.
6. De hardgekookte eieren in vieren snijden.
7. De ansjovisfilets kleinsnijden en de tonijn uit elkaar plukken.
8. Alle ingrediŽnten op de sla leggen.
9. Zout, versgemalen peper, citroensap, azijn en olie al roerend vermengen.
10.De dressing over de salade gieten en die meteen opdienen.

Inktvissalade

Insalata di seppie

IngrediŽnten

500 Gram inktvis
1 Teentje knoflook
Sap van 1 citroen
1 tl Mosterd
Zout
Peper
5 el Koudgeperste olijfolie
2 Ontvelde vleestomaten
1 Rode ui
100 Gram zwarte olijven
Peterselie

Bereiding

1. De inktvis in water met zout aan de kook brengen, ca 15 minuten laten afkoelen, in ringen snijden.
2. Het teentje knoflook schillen, uitpersen, met citroensap, peper en zout op smaak brengen en olie toevoegen.
3. De nog warme inktvis in de marinade leggen, af en toe de inktvis met de marinade besprenkelen.
4. De tomaten in vieren snijden, de ui schillen en in plakjes snijden, beide ingrediŽnten met de inktvis vermengen.
5. De salade op kleine bordjes scheppen, met olijfolie en peterselie garneren.
6. En dan het geheel met stokbrood serveren. (tip! Lekker warm en knapperig zo uit de oven)

Reacties op dit artikel
Elly van der zee, 2008-11-26
( 0 )

Hoeveel walnoten moeten er in de salade met walnoten, dat staat er niet bij.
Zoi, 2010-04-19
( 0 )

Ik weet niet hoe het smaakt maarhet lijkt me wel viess
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl