X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Het eten van oesters

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( -2 )
RSS van Mark Mark Auteur op infoyo sinds
06 Juli 2008


Bekijk het profiel van Mark
Gerelateerde artikelen Het onstaan van de parel
Datum: 09-07-2008
Auteur: Mark
Voor de ene persoon is het een drama en wil er niet aan denken om ze te eten, maar er zijn ook mensen die er helemaal gek op zijn. De laatste goed bezoekt dan ook oesterfeesten. In dit artikel zal je bijvoorbeeld leren welke oesters bestaan en hoe je ze open maakt.

De oester

De oester Of je er nu gek op bent of het een verschrikking vindt ze komen ons land binnen. Horeca gelegenheden zijn er blij mee want het is bij veel Nederlanders een heerlijk gerechtje. Oesters worden op allerlei verschillende manieren klaar gemaakt. In Nederland is de rauwe oester in combinatie met een partje citroen erg populair. In Frankrijk wordt per jaar ongeveer 144.000 ton aan oesters geoogst. Omgerekend zijn dit ongeveer 3 miljard oesters. 10% van die oesters komt uit Zuid-Bretagne. In Nederland wordt ongeveer 28.000 ton aan oesters aangevoerd. 90% daarvan bestaat uit de Creuse oester.

Het openen van een oester

Op feesten waar mensen dit voor je doen ziet het er simpel uit. Maar wanneer je zelf aan deze klus gaat beginnen valt het veel mensen vies tegen. Natuurlijk moet je hier wel een beetje gevoel voor hebben. Ik zal in stappen uitleggen hoe je een oester opent.

Stap 1

Houdt de oester met één hand tussen een dubbelgevouwen theedoel vast. Zorg ervoor dat de platte schelp boven zit.

Stap 2
Neem een oestermes te hand of een mes met een stevige punt. Steek het mes in het schanier tussen de twee schelphelften. Wrik het mes voorzichtig naar binnen zodat de oester niet beschadigd. Maak daarna een korte draaibeweging om de schelp te openen.

Stap 3
De oester zal aan de boven en onderkant nog aan elkaar zitten. Snijd die van elkaar los. Zorg dat je tijdens het snijden de schelp rechthoudt om te voorkomen dat er vocht uitloopt. Zet niet teveel kracht op de oester want het blijven schelpen.

Stap 4
Verwijder de platte schelp en snijd de oesters in de bolle oesterschelpen los. Verwijder eventueel gruis.

Oesters op jouw feest

Het is tegenwoordig mogelijk om een bedrijf in te huren die oesters voor je open maakt en ze heerlijk klaar te maken. Veel mensen zijn daar slecht in maar willen wel oesters. Dit zou dus een goede oplossing zijn om oesters populair te maken op jouw feest.

Is het opensteken van oesters nog wat lastig, stoom dan de oesters even open. Leg de oesters in een stoommandje en laat ze ongeveer 4 minuten stomen. je kunt ook een vergiet boven een laagje water in een afgesloten pan hangen. De oesters staan dan een stukje open en zijn makkelijk open te steken. De ‘opengestoomde’ oesters zijn heel geschikt om te gratineren.

Reacties op dit artikel
Gewoon oesters, 2010-04-19
( 0 )

Kijk op onze site! www.gewoonoesters.nl
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl