X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Marokkaanse broodjes, Sfenj matalt

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-1
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van farahh3 farahh3 Auteur op infoyo sinds
12 Augustus 2008


Bekijk het profiel van farahh3
Datum: 29-08-2008
Auteur: Farahh3
Krijg je bezoek? Heb je zin in iets lekkers wat niet te standaard is? Probeer dit recept dan eens uit! Het zijn gefrituurde broodjes die door de honing lekker zoet worden. Het is typisch marokkaans en word in het arabische gedeelte van Marokko gegeten. Het kan gegeten worden als tussendoortje, het kan gegeten worden bij feestelijke gelegenheden en zelf eet ik het wel eens als ontbijt. Wel is het zo dat je even de tijd moet nemen de eerste keer dat je de broodjes maakt voor het bakken in de olie, dat neemt bij gebrek aan een grote pan nogal wat tijd in beslag.

Benodigheden

Nodig:

500gram tarwebloem
7gram  instantgist (1 pakje)
15gram boter (op kamertemperatuur)
2 theelepels suiker
380-390ml water
zout

Hoe?

  • Meng de bloem met met de suiker en gist
  • voeg een beetje water
  • even kneden
  • voeg dan de boter,zout en de rest van het water beetje bij beetje en kneed het deeg goed door tot een soepel deeg (het moet een beetje plakkerijg zijn)
  • Laat het deeg in de oven rijzen voor 45-60min tot het verdubbelt is
  • Verdeel het deeg in 3 bollen
  • vet een snijplank of je aanrecht in met wat olie
  • pak de eerste bol maak hem plat en snij er 3hoekjes uit(of een andere vorm naar wens)
  • Doe een 3hoekje in de hete olie(op een matig vuurtje) en gooi er heel snel met een lepel steeds een beetje hete olie op totdat hij niet meer bol word (draai het 3hoekje pas om als de onderkant mooi bruin is)
  • Serveer met honing.

Reacties op dit artikel
Ron, 2008-08-29
( 0 )

Ik ga dit zeker proberen,, maar je hebt Honing en je hebt heerlijke honing,, is er een voorkeur bij deze broodjes? ik heb nog wat kurdische honing met de raat erin,, zo lekker!! of maakt t niet uit welke honing??
Farah, 2008-08-29
( +1 )

Ja dat kun je gebruiken, ik gebruik zelf vaak vloeibare honing. Maar de kurdische honing kun je zeker gebruiken!
Siham, 2009-10-05
( 0 )

Ik ga dit zeker maken !!
Ik moest iets marokkaans voor de klas maken en een itliaans meisje moest itliaanse pasta maken en ik moes er broodjes bij maken dus dit ga ik doen ik kon ook boejoes maken maar dat is standaard by mij:$

Danku!!(L)XX
Sjaloet tziporah, 2010-01-01
( -2 )

Wat is dit nou weer voor domme uitspraak. Wordt gegeten in he arabisch gedeeltde van het land. Het is gewoon een marokkaans gerecht dat iedereens wel maakt berberssprekend of arabischsprekend.
Hoi, 2011-02-28
( 0 )

Jaah ik ga m zeker maken.,,

Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl