X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Kip op Cubaanse wijze

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van tahitiness tahitiness Auteur op infoyo sinds
20 Augustus 2008


Bekijk het profiel van tahitiness
Datum: 30-08-2008
Auteur: Tahitiness
Een echt Zuid-Amerikaans gerecht.Een combinatie van ananas en kip heeft steeds veel succes en is natuurlijk heel lekker

Kip op Cubaanse wijze

Benodigdheden

4 kippebouten
400 gr tomatens (vers in stukjes gesneden of uit blik)
200 gr verse ananas in stukjes gesneden
1 ui
sap van 1 citroen
3 soeplepels rozijnen (bij voorkeur witte)
1 teentje knoflook
1 rode peper
3 soeplepels olijfolie
1 koffielepel verse marjolein
peper en zout
1/2 blokje kippebouillon
4 soeplepels bruine rhum

Werkwijze

De kippebouten overgieten met het citroensap, bestrooien met peper en zout en ongeveer een half uur laten marineren in de koelkast.
De kippebouten 5 minuten laten bakken in de olijfolie en nadien verwijderen.
De ui en het teentje knoflook fijn hakken en in het bakvet laten bakken tot ze doorzichtig zijn.
De tomaten bijvoegen, de stukjes ananas, de gehakte peper, de rozijnen en de marjolein
2 dl water toevoegen en het 1/2 bouillonblokje erine kruimelen, goed roeren.
De kippebouten toevoegen en zachtjes afgedekt laten koken gedurende ongeveer 3/4 h
De rhum toevoegen en nog eventjes 5 min laten suderen
Peper en zout toevoegen en opdienen met rijst.

Tips

De verse ananas kan vervangen worden door ananas uit blik in eigen nat, maar dan wel later toevoegen met de rhum.
De rhum is niet noodzakelijk, die geeft enkel een speciale smaak aan het gerecht.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl