X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Griekse gevulde aubergines

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+6
  Goed artikel ( +6 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Changy Changy Auteur op infoyo sinds
20 Oktober 2008


Bekijk het profiel van Changy
Datum: 05-11-2008
Auteur: Changy
Ik woon sinds 2000 in Griekenland. De Griekse keuken is geweldig. Gezonde verse maaltijden en niet te gecompliceerd.Vandaag het†6e recept uit mijn top 10 van Griekse gerechten. Kali Orexi! (vertaald: Eet smakelijk!)

Ingredienten

  • 4 middelgrote aubergines
  • 3 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • verse peterselie
  • 1 kopje olijfolie
  • zout en peper

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Was de aubergines en snij ze in de lengte door midden
  • Maak  met een scherp mes 2 snedes in de helften
  • Besprenkel de helften met ruim zout en zet ze voor 2 uur aan de kant
  • Na 2 uur goed afspoelen, het vocht eruit knijpen en afdeppen met keukenpapier
  • Doe ruim olijfolie in een koekenpan en bak de aubergines aan beide kanten goudbruin
  • Neem ze uit de pan en rangschik ze naast elkaar in een ovenschaal
  • Snij de ui in ringen (fijn) en fruit ze in de overgebleven olijfolie in de koekenpan
  • Plet de knoflook teentjes, snij ze fijn en voeg ze toe aan de uien
  • Was en snij de peterselie
  • Snij de gepelde tomaten in kleine stukjes
  • Voeg de peterselie, tomaten en peper/zout naar smaak toe
  • Plet het zachte vruchtvlees van de aubergines en vul ze met het mengsel
  • Giet het restant van het mengels over de aubergines
  • Laat het in 1 uur gaar worden in de oven

Variaties en suggesties

Dit vegetarische gerecht heet Melitzanes Imam
  • Ik vind het lekker om er 10 minuten voor het klaar is, wat geraspte kaas over te strooien. Dat smelt dan lekker over de aubergines
  • Soms bak ik ook wat gehakt rul en meng dat met het uienmengsel
  • Smaakt heerlijk met witte rijst of aardappeltjes uit de oven

Reacties op dit artikel
Monique, 2010-08-15
( +1 )

Super recept. Heel erg lekker.
Ik heb ook al wat van je mezedes gemaakt die ik elders op deze site vond. Ook heerlijk.
Kun je me vertellen wat je andere recepten uit je top 10 zijn?



Changy, 2010-08-16
( +1 )

Http://eten-en-drinken.infoyo.nl/buitenlands-eten/8639-griekse-gevulde-tomaten-paprikas-uit-de-oven.html
http://eten-en-drinken.infoyo.nl/buitenlands-eten/9297-griekse-koolrolletjes-met-gehakt.html
Er staan nog een aantal receten op infoyo, maar de meeste recepten staan op mn eigen website gr4all.nl
Groetjes
Changy
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2014 - Infoyo.nl