X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Griekse koolrolletjes met gehakt

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+5
  Goed artikel ( +5 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Changy Changy Auteur op infoyo sinds
20 Oktober 2008


Bekijk het profiel van Changy
Datum: 10-11-2008
Auteur: Changy
Ik woon sinds 2000 in Griekenland. De Griekse keuken heeft heerlijke gezonde verse maaltijden die gemakkelijk te bereiden zijn. Vandaag het 9e recept uit mijn top 10 van Griekse gerechten. Kali Orexi! (vertaald: Eet smakelijk!)

Ingredienten

  • 1 grote witte kool
  • 750 gram half-om gehakt
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • half kopje rijst
  • half kopje gehakte peterselie
  • half kopje olijfolie
  • 2 eetlepels boter
  • 1 citroen
  • peper en zout

Werkwijze

  • Snij de onderkant en kern uit de kool (zodat de bladeren makkelijker loslaten)
  • Zet een grote pan water op
  • Laat de kool in het kokende water zakken
  • Na ongeveer 5 minuten zijn de buitenste bladeren zacht en kunnen verwijderd worden
  • Laat de rest van de kool weer in het water zakken en herhaal dit totdat alle bladeren zacht en los zijn
  • Snij de dikke harde nerf uit de bladeren
  • Let alle bladeren apart in een vergiet
  • Maak de uien en de knoflook schoon en snipper ze heel fijn (of raspen)
  • Doe het gehakt, uien, knoflook, peterselie, rijst, olijfolie, zout en peper in een grote kom en meng het heel goed door elkaar
  • Beboter een grote koekenpan
  • Zorg dat er goenoeg ruimte is op het aanrecht of op de keukentafel
  • Leg 2 koolbladeren op elkaar, zorg dat er geen gaten zijn
  • Leg 1 eetlepel gehaktmengsel op het koolblad
  • Vouw de onderkant van het koolblad over het gehakt en rol het 1 keer door
  • Vouw nu de zijkanten over het pakketje
  • Rol het pakketje nu stevig op en leg het in de koekenpan
  • Herhaal dit tot het gehakt mengsel op is
  • Giet kokend water over de koolrolletjes, totdat ze net onder staan en voeg wat zout en boter toe
  • Plaats een bord op de rolletjes, zodat ze hun vorm behouden
  • Laat dit ongeveer 40 minuten sudderen op een laag pitje totdat het gehakt gaar is
  • Besprenkel de rolletjes met vers citroensap en direct serveren

Variaties en suggesties

In Griekenland heet dit gerecht laganodolmades
  • Traditioneel worden deze rolletjes opgediend met een ei-citroen saus (avgolemono)
  • Het is een beetje lastig in te schatten hoe groot de kool moet zijn. Ik koop altijd een te grote kool. Alle kool die overblijft, bak ik met wat ui en kerrie voor de volgende dag.
  • Als de kool vrij los is, dan probeer ik de bladeren van de ongekookte kool los te maken en blancheer de bladeren. Het hart van de kool dat overblijft is dan prima te gebruiken voor een kool-wortel salade.

Reacties op dit artikel
Herma, 2010-09-20
( +1 )

klinkt goed, ik weet war ik morgen eet


Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl