X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De populairste coctail van het moment; de Mojito

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Stphn Stphn Auteur op infoyo sinds
12 Januari 2010


Bekijk het profiel van Stphn
Datum: 14-01-2010
Auteur: Stphn
De Mojito. Vraag een leek drie cocktails op te noemen en deze staat waarschijnlijk op nummer 1. Maar wat maakt dit drankje nou zo populair? En hoe maak je nu de allerlekkerste? De mojito, uitgelicht.

Geschiedenis

De Mojito komt, net als de meeste op rum gebaseerde cocktails, uit Cuba en word gemaakt van rum, limoensap, munt, ijs en spuitwater, en word zo gemaakt sinds de tweede helft van de 19e eeuw. Piraten en zeelui hadden een mengeling van munt, rum en limoen wat ze gebruikten als medicijn. Rum was toen vrij hard van smaak en bijna ondrinkbaar, vandaar dat de munt en limoen dienst deden als smaakmaker, en tevens voor vitamines zorgden. Sinds 1862, toen Bacardi rum commercieel maakte met de Superior rum, is de mojito getransformeerd van smerig gezondheidssapje naar de populairste cocktail in het uitgaanscircuit.

Recept

Ondanks het feit dat Bacardi de mojito groot heeft gemaakt, maak je de lekkerste toch met Havana Club;

50 ml  Havana Club Rum, 3 Anos
3/4      Limoen, in partjes
3        Takjes Munt
5 gr.    Rietsuiker (of beter nog, rietsuikersiroop)
Sodawater
Crushed ijs.

Doe de limoen, (houdt een partje achter als garnering) samen met de suiker in een longdrinkglas, en muddle; uitpersen van de partjes, en zorg dat de suiker oplost. pluk de blaadjes munt van de takjes, houd deze in je handen, en klap lichtjes*, voeg deze ook toe. vul het glas tot 2/3 deel met crushed ijs, voeg de rum toe, en stirr; roer het geheel om. top af met een beetje sodawater (hoeft niet perse; het ijs verdunt alles ook namelijk) vul de rest van het glas met zoveel ijs dat er een mooi kopje op staat, en garneer naar eigen inzicht met munt, limoen en rietje.

*Wees lief voor de munt. dus niet gaan stampen net zoals in de reclame - hoe hip het er ook uitziet - daar maak je de munt mee kapot, en je drankje bitter.

Als je deze klassieker niet goed genoeg vind; experimenteer! vervang een gedeelte rum door bijvoorbeeld licor 43. Of aardbeienlikeur. Of vervang de limoen door aardbeien. De mogelijkheden zijn er, zolang je je fantasie gebruikt!

Salud!
Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl