X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Alhohol drinken mag vanaf 16 jaar

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Sjax Sjax Auteur op infoyo sinds
12 Januari 2010


Bekijk het profiel van Sjax
Datum: 19-04-2010
Auteur: Sjax
Minister Klink van gezondheidszorg heeft een poging ondernomen om†een alcoholverbod voor jongeren onder de 18 jaar in te voeren. Dat is echter niet gelukt.

Alcohol kopen

Minster Klink wilde de alcoholverkoop aan jongeren onder de 18 jaar aan banden leggen. O.a. door de kabinetscrisis is dit er niet van gekomen. Klink is niet de enige die de leeftijdsgrens voor het kopen van alcohol omhoog wilde hebben. Ook de Europese commisie plijt voor een leeftijdsgrens van 18 jaar.

Supermarkten controleren al wel de leeftijd van jongeren die alcohol willen kopen, maar het systeem is niet waterdicht. De cassieres zijn vaak leeftijdgenoten (en geregeld ook vrienden) van de kopende jongeren. Er kan dus alcohol gekocht worden in de supermarkt. Officieel moet het identiteitsbewijs gecontroleerd worden, maar het blijkt dat diverse cassieres de leeftijd dan niet goed uit kunnen rekenen.

Verder zijn de zuipketen het ministerie en de wetenschappers ook een doorn in het oog, Een ouder iemand koopt een grote hoeveelheid alcohol in, dat vervolgens door de jongere gekocht wordt voor een zeer schappelijke prijs. Op de zuipketen is nauwelijks toezicht mogelijk, ook al omdaty ze vaak op een prive-terrein van iemand staan. Ze hoeven dan niet te voldoen aan allerlei regels. Dat hoeft  de particulier immers ook niet als hij thuis een feestje geeft.

Ouders geven ook niet altijd het goede voorbeeld en vinden het normaal dat hun kind al op jonge leeftijd alcohol drinkt.

Is alcohol dan echt schadelijk voor jongeren?

Diverse wetenschappers beweren van wel. UIt onderzoek is gebleken dat de hersenen doorgroeien tot iemand ongeveer 21 jaar is. Drink je voor die tijd veel alcohol dan kan er onherstelbare schade aan de hersenen optreden.
Ook is het zo dat jongeren nog niet de consequentie van hun gedrag kunnen overzien door de nog niet volgroeide hersenen.

Dokter Nico van der Ley werkt als kinderarts op de alcoholpoli in Delft. HIj ziet ieder weekend dat erjongeren worden binnengebracht die zichzelf in een coma hebben gedronken. Hun aantal neemt toe. Dit jaar zijn het er al meer dan in het hele vorige jaar. Het overmatig alcoholgebruik onder jongeren neemt dus duidelijk toe.

Ook stichting STAP (alcoholpreventie) vindt dat alcohol schadelijk is en ziet het liefsat een verbod op de verkoop van alcohol aan jongeren.

Wat zijn de regels nu mbt alcohol en jongeren?

De regels zijn als volgt:
  • jongeren die onder de 16 zijn krijgen een boete als ze in het openbaar alcohol bij zich hebben of in het openbaar drinken. Hier vallen ook de zuipketen onder (hoewel de controle daar niet mogelijk is omdat ze vaak op prive-terrein staan)
  • als winkeliers drie keer worden betrapt op de verkoop van alcohol aan jongeren dan raken zxe hun vergunning kwijt varierend van 3 weken tot 3 maanden

Reacties op dit artikel
Dude, 2010-11-12
( 0 )

Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl