X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Whisky en Loch Ness

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Michiel Michiel Auteur op infoyo sinds
24 Oktober 2008


Bekijk het profiel van Michiel
Datum: 27-10-2008
Auteur: Michiel
Ik vond Whisky zo smerig. Ik begreep niet waarom mensen dit spul dronken. Nu heb ik echter het beroemde Monster van Lochness met eigen ogen gezien en ja, inderdaad, mensen kunnen wel eens veranderen.

Ik was al 3 maanden helemaal de weg kwijt van haar. We besloten 2 weken vakantie op te nemen en ergens naar toe te gaan waar we alleen onszelf hadden. Eind april arriveerden we met de boot in New Castle en reden in een huurauto richting het noorden. The Highlands wilden we graag zien. Daar was het ruig, mooi en de tijd stond daar stil. In Edinburgh kregen we een voorproefje van het Bourgondische leven in die woeste streken. Nadat we eerst uitgebreid die oude stad hadden bekeken, reden we door onvoorstelbaar mooie natuur de schotse hooglanden in. Meteen toen we het zwarte water zagen van Loch Ness stuiten we ook op The Glenmorriston Arms Hotel. Een vreselijk typisch oud Schots kreng van een hotel. In een reisgids zagen we dat het een paar honderd jaar oud was. Verder dat het het favoriete hotel van Charlie Chaplin was geweest en dat er een bar was met meer dan 150 single malt whisky’s. Ik kon niet zeggen dat het me allemaal zo boeide bekeken door de voorruit van de auto. Ga maar na: oude tochtige kamers, bedden zo oud dat Chaplin er nog geslapen had en een drank die ik niet lustte. Mijn musje was echter helemaal lyrisch, stoof naar binnen en had al 2 kamers geboekt voordat ik met mijn ogen kon knipperen. De eigenaar Nick ontving ons met open armen. Het was laagseizoen dus ik vond dat logisch. De kamers bleken echter prachtig en wat er uit de keuken kwam was onfatsoenlijk lekker.
Het bleek dat Nick tijd zat had en een heel leuke verteller was. Hij nodigde ons tijdens ons godenmaal uit voor een borrel ’s avonds aan de bar. Eenmaal daar gezeten raakten we snel aan de praat met een stuk of 5 vaste lokale gasten. Het viel me op dat ze allemaal aan de whisky zaten, en dat ieder blijkbaar zijn eigen merk lokaal gif had. Nick had echter beloofd wat te vertellen over whisky en we waren verplicht hem aan te horen. Dit bleek geen straf want hij kon dermate boeiend vertellen over whisky dat ook de vaste klanten gefascineerd raakten. Luisteren werd proeven, en proeven werd langzaamaan de verschillende smaken ontdekken, en ontdekken ontaarde in bestellen en meters maken. Het onderlinge begrip aan de bar nam toe en Keltisch klonk als Brabants. We snapten elkaar volkomen en hadden geen woordenboek nodig. ’s Avonds op onze hotelkamer keek ik door het raam en zag in het zwarte water nog net “Nessy” voorbij zwalken. De volgende ochtend aan het ontbijt vond Nick het volstrekt normaal dat we Nessy hadden gezien en vond dat we het nosing and tasting snel oppikten. Vervolgens zette hij ons doodleuk een Scottish breakfast voor met daarbij zalm die hij zelf rookte in zijn achtertuin. Om er in te blijven zo lekker!

We het mooiste weer dat je maar kunt wensen in Schotland: ruig weer met veel wind en regen. De natuur werd er alleen maar mooier van, de mensen hartelijker en de diverse open haarden met luie stoelen om niet meer op te staan. Op het uiterste puntje van de Eyle of Skeye werden we overvallen door een zware storm en konden we echt niet meer verder rijden. Na de lunch in wederom een oud kreng te hebben genomen hebben we maar een kamer geboekt en zijn we in de gelagkamer bij de open haard gaan zitten. De waard vroeg ons om er af toe een blok op te gooien. Buiten in het Loch spookte het en de golven kregen witte koppen. Met een leuk boek, een dikke trui, en een 15 jaar ouwe Talisker hebben we daar echt zitten afzien. Waar waren beland zeg! Die zuinige Schotten kennen geen limiet als het om lekker gaat. De malste steaks ooit hebben we daar gegeten. Sorry Argentijnen, maar de Schotten zijn een maatje te groot voor jullie. Rivierkreeft in een dorpscafé in een klein haventje op de Eyle of Skye rechtstreeks van de boot via de pan op ons bord! Zalm zoals bij Nick die door de kok zelf in de tuin werd gerookt en nog warm op je bord belandde. Het moest verboden worden zo lekker. En alsof het niet opkon waren er dan nog de formidabelste taarten, gebakjes, puddinkjes en overige zoete rommel die vers uit de keuken komen.

God in Frankrijk? Sorry, ik denk er voortaan iets anders over. Schotland, land van de romantiek. Tijd zat daar voor elkaar. Mijn musje is nog steeds mijn musje en die verfoeilijke whisky? Dat is een open deur in trappen.

Reacties op dit artikel
Justine, 2008-10-27
( 0 )


Wat kan jij toch mooi schrijven zeg! Geweldig... kijk nu al uit naar je volgende verhaal..
groet
Ilse, 2009-09-21
( 0 )

Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl