X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Mijn favoriete stapplekken in Nijmegen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+4
  Goed artikel ( +4 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van juleke juleke Auteur op infoyo sinds
11 Januari 2009


Bekijk het profiel van juleke
Datum: 15-01-2009
Auteur: Juleke
Waar ga ik nou het liefst uit in Nijmegen? Hieronder een compilatie van de leukste cafés en restaurants. Be there ore be square...

Kroeg/Café

De Tempelier

Gelegen aan de Molenstraat in het centrum van Nijmegen ligt deze gezellige, maar in het weekend vooral drukke kroeg. Hier ben ik meestal op vrijdag wel te vinden. Het personeel is meer dan gezellig, altijd in voor een lolletje en werkt kei- en kei-hard. De inrichting bestaat uit een aantal sta-tafels, een hoop gewone tafels met stoelen en natuurlijk niet te vergeten fijne barkrukken. Door het glas-in-lood krijgt deze kroeg overdag, maar ook 's avonds altijd fijn licht binnen.

Sfeer: Gemoedelijk
Prijzen: Ok
Publiek: Van 20-70 jaar
Lunch: Nee
Diner: Nee

De Opera

Dit gezellige café ligt aan het Koningsplein (eigenlijk de Koningsstraat, maar ja, het is meer dan een plein dan een straat. Ook hier leuk personeel en er wordt nog wel eens een pubquiz georganiseerd. Denk hierbij niet aan simpele vragen, maar vooral weet-vragen over films, algemene kennis en muziek. Gisteren (11 januari 2009) meegedaan en 2e van onder geëindigd, maar wel een super-toffe avond gehad.

Sfeer: Relaxt
Prijzen: Ok
Publiek: Voornamelijk studenten en werkende jongeren
Lunch: Tosti
Diner: Nee

Faber

Dit café was vroeger bekend als De Karseboom. Ligt niet echt in het uitgaanscentrum, maar geef het vooral een kans. Waarom? Voor de rokers onder ons is dit echt een Walhalla. 30% van de begane grond is nl. rookruimte. 3 tafels en 3 sta-tafels. En de ventilatie is prima. Omdat de huidige eigenaren pas begonnen zijn, moet het nog een beetje ontdekt worden, maar vrijdag na 17.00 uur is het een drukte van jewelste. Buiten ook een terras, dus heerlijk in de zomer.

Sfeer: Aangenaam
Prijzen: Ok
Publiek: Van alles wat
Lunch: Uitgebreid
Diner: Nog niet

Sterre

Aan de Bloemerstraat ligt Sterre. Omdat dit niet echt in het uitgaanscentrum ligt, moet je er via-via van horen. Hippe inrichting, aardig personeel en vooral de lounge-muziek maakt het helemaal af. Er staan een aantal luie banken en wat tafels en natuurlijk de nodige barkrukken. Heerlijke plek om van een cocktail te genieten en gewoon lekker te relaxen.

Sfeer: Relaxt
Prijzen: Ok
Publiek: Zeer divers, maar dat ligt er ook aan op welke avond je gaat
Lunch: Tosti's en tapas
Diner: Niet echt

St. Anneke

Op de hoek van de Fransestraat en de St. Annastraat ligt ver buiten het centrum dit gezellige café. Jong personeel, jong publiek en vooral veel medische studenten zetten de vrijdag aldaar op zijn kop. Eten kan er elke dag, maar op vrijdag moet je wel concessies doen, want er zijn meer mensen dan zitplaatsen, dus probeer dan een plekje te bemachtigen. Enkele keren heb ik reeds meegemaakt dat op een vrijdagavond/nacht er een aantal dames Coyote Ugly na gaan doen. Ze krijgen dan allemaal een grote fles Jagermeister en wie zin heeft, kan het zo (kosteloos) in zijn of haar mond laten gieten door een van de meiden. Hilarisch!

Sfeer: Studentikoos
Prijzen: Ok
Publiek: Studenten, medici en werkend Nijmegen
Lunch: Uitgebreid
Diner: dito

Restaurants

New Dutch Streetfood

Op de bovenste verdieping in de Marikenstraat ligt New Dutch, Streetfood. Ook weer een hip interieur en de gastvrije personeelsleden zorgen ervoor dat je het altijd goed naar je zin hebt. Heerlijke taart, lekkere coffie en je kunt er altijd terecht voor heerlijk streetfood. Bijvoorbeeld sushi, kroket op brood, biefstuk, cheeseburger en nog veel meer om op te noemen. Het restaurant heeft een groot terras wat altijd vol is al de zon schijnt. Het enige nadeel is dat het open is totdat de winkels sluiten. Hou hier dus rekening mee.

Sfeer: Super
Prijzen: Iets hoger dan ok
Publiek: Winkelpubliek, lunchers
Lunch: Zeer uitgebreid
Diner: Dito

Spijshuys Uylespiegel

In de benedenstad ligt dit illustere spijshuis. Als je binnenkomt weet je al meteen dat dit geen normaal restaurant is. Dit is het enige echte Nijmeegse restaurant. Gezellig, Nijmeegs personeel zorgt voor een typisch Nijmeegse avond. Ook het ABN (Algemeen Beschaafd Nijmeegsch) wordt hier gesproken. Een uitgebreide kaart met heel schappelijke prijzen. Voor elk wat wils.

Sfeer: Geweldig Nijmeegs
Prijzen: Prima
Publiek: Gezellig
Lunch: Nee
Diner: Zeker en veel keuze

Funkenstein

In de Lange Hezelstraat is dit eetcafé te vinden. Gezellig afgeleefde tafels met de welbekende druipkaarsen daarop. Een gemoedelijke sfeer. Regelmatig live-optredens van divers allooi. Om hier te kunnen eten, moet je er wel vroeg bij zijn. Voor je het weet gaat de borstel over het bord en is net je favoriete hap weggeveegd en dus niet meer verkrijgbaar. Wat je ook bestelt, alles wordt op 1 bord geserveerd. Genoeg salade en frietjes.

Sfeer: Gezellig
Prijzen: Super
Publiek: Studenten
Lunch: Nee
Diner: Mag je het zo noemen?

St. Anneke

Zie Kroeg/Café

Reacties op dit artikel
Rolanne, 2009-01-21
( 0 )

Hallo collega levensgenieter,

Hoe vind je "de Plak" ?

Groetjes Rolanne
Juleke, 2009-01-22
( 0 )

Hey,

Lang niet geweest. Niet echt mijn ding. Wel voor lunch, maar niet om lekker uit te gaan of zo.

Groetjes,

Juul.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl