X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Lekker Grieks hapje

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( -2 )
RSS van Marijke37 Marijke37 Auteur op infoyo sinds
13 Februari 2009


Bekijk het profiel van Marijke37
Datum: 13-02-2009
Auteur: Marijke37
Wil jij ook eens een gerecht vanuit Griekenland proberen, lees dan het volgende recept en maak het zelf, heb je het geprobeerd laat het me dan weten wat je ervan vond.

Spanakopita

Spanakopita (Bladerdeeg gevuld met spinazie en feta)


IngrediŽnten
ē spinazie
Bereiden
3 eetlepels olijfolie (Bertolli)
2 fijngesneden uien
1 kg. verse bladspinazie(of diepvries)
250 g. feta
2 hardgekookte, grofgehakte eieren
2 eetlepels gehakte peterselie
2 eetlepels fijngehakte dille of venkelkruid
zout en versgemalen peper (Silvo)
1 pakje filodeeg (12 velletjes)
100 g. gesmolten roomboter
1 losgeklopt ei



Smoor de uien glazig in de olijfolie (zonder te kleuren). Voeg de gewassen en goed uitgelekte spinazie er aan toe en laat deze in korte tijd slinken en gaar worden. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en afkoelen. Vermeng de spinazie daarna met de feta, de hardgekookte eieren, de peterselie en de dille of het venkelkruid. Breng het mengsel op smaak met peper en zout Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht, en, leg in het midden een bergje van het spinazie-kaasmengsel en vouw ze tot een driehoekje. Druk de randen goed aan en leg de spanakopita-driehoekjes op een ovenplaat met vetvrij bakpapier. Bestrijk de driehoekjes met gesmolten boter en bak ze in 5 minuten, goudbruin en knapperig in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl