X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Rookverbod in de horeca

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+7
  Goed artikel ( +7 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van marleenoe marleenoe Auteur op infoyo sinds
14 Augustus 2008


Bekijk het profiel van marleenoe
Datum: 15-08-2008
Auteur: Marleenoe
In Nederland geldt sinds 1 juli 2008 een rookverbod in de horeca en andere openbare ruimtes.  Wij zullen in dit artikel beschrijven wat de gevolgen zijn van het rookverbod in de horeca.  

Gevolgen van het rookverbod

In landen die ons voor waren met het rookverbod zijn al veel ervaringen opgedaan met de rookvrije horeca.

In de natte horeca (cafés en discotheken) heeft het rookverbod vooral een effect op de omzet. Mensen bevinden zich meer buiten het café of discotheek om te kunnen roken, dus drinken daarom minder. Een alcoholisch drankje gaat toch vaak gepaard met een sigaret.
In de restaurants daalt de omzet van desserts en de koffie. Mensen zouden er eerder voor kiezen om hun kopje koffie thuis te nuttigen onder het genot van een sigaret.
Er zijn rokers die de horeca de rug toe keren, maar dit zal uiteindelijk gecompenseerd worden door de niet-roker die dan meer naar de horeca zal gaan.
Vrijwel overal ontstaat een forse behoefte aan buitenverblijven om te kunnen roken. In de warme landen zal dit geen problemen geven. In de natte en koude landen, zoals Nederland, kost dit de ondernemer extra geld om dit te kunnen realiseren. In landen die ons voorgingen met het rookverbod kunnen we ook zien dat het hele 'kroegleven' verplaatst naar de zogenaamde 'beergardens'.
Doordat het 'kroegleven' zich naar buiten verplaatst, verzorgen de gasten veel overlast bij buurtbewoners, zoals geluidsoverlast en zwerfafval.
Ook een groot nadeel voor de horeca-ondernemer is dat cafés en discotheken gauw gaan stinken naar drank en vieze zweetluchtjes van de mens.

Controle

De VWA (Voedsel en Waren Autoriteit) zal de handhaving van het rookverbod controleren, net zoals ze dat nu al bij kantoren, fabrieken en andere arbeidsplekken al doet.  Als er iemand in een bedrijf een sigaret opsteekt is de ondernemer strafbaar. Tenzij de ondernemer kan aantonen dat hij/zij er alles aan gedaan heeft om het te voorkomen. En dat begint al bij de deur dat de horeca-ondernemer moet aangeven dat het een rookvrij bedrijf is. Als een gast in het horecabedrijf toch een sigaret opsteekt, dient de horeca-ondernemer de gast in kwestie te vragen of hij of zij de sigaret wil doven, danwel buiten of in een eventuele rookkamer wil gaan roken. Als de gast zich niets aantrekt van de verzoeken, kan de horeca-ondernemer de politie bellen en er kan aangifte gedaan worden.
Een overtreding van het rookverbod kan worden bestraft met een boete van 300 euro oplopend tot 2400 euro.

Reacties op dit artikel
Jelly, 2008-08-16
( 0 )

Het is toch te belachelijk voor woorden,dat ik als klant zelf niet mag uitmaken of ik naar een rokers of niet rokers cafe, mijn eigen geld wil uitgeven.Straks komt het nog zo ver dat de overheid bepaald wat ik eet en drink,het is nog steeds mijn verdiende geld wat ik uitgeef en niet van hun. Stelletje mafkezen!!
Olliej01, 2008-08-24
( 0 )

Ik vind dit ook belachelijk, ik ga gewoon bijna niet meer weg, drink me drankje wel thuis of ik kook wel iets speciaals. Na het eten vind ik een sigaret lekker ! Laatst zag ik ook al iets op tv over rook verbod op het terras, ik hoop dat het niet zover komt ! Waar gaan we heen Nederland ?
Rizal, 2008-10-06
( +1 )

Bijzonder jammer allemaal. Wij schippers drinken iedere week samen een biertje in ons café. De aardigheid is eraf-we roken allemaal.Waarom zijn er geen wel en niet rooktenten. Zo kan je tenminste kiezen.Alles wordt je ontnomen.Niet leuk meer.
Babs, 2009-02-25
( -2 )

Top dat rookverbod! Ben niet anti roken, maar ik hoef er niet in te staan. Zeker niet nu bewezen is dat meeroken net zo schadelijk is als roken zelf. Bovendien ben ik blij dat ik na een bezoekje aan cafe of restaurant niet meer een uur in de wind stink. Heerlijk! Vooral houden zo.
Ellisdj, 2009-07-08
( -1 )

Ik vind het ook belachelijk. Wij hebben een eigen cafe. Het is toch te gek voor woorden dat wij in ons eigen bedrijf niet mogen bepalen of we roken of niet!!! Bij ons rookt echt al het personeel. Nu staan we om de beurt buiten te roken. Als de niet-rokers nu massaal naar het cafe gingen om de gedaalde omzet te compenseren, maar die bleven en blijven ook nog eens massaal thuis.
John, 2011-01-19
( +1 )

Het is toch te schandalig voor woorden dat mensen moedwillig andere mensen willen schaden op openbare plekken. Iedereen mag zichzelf naar de verdoemenis roken, maar wel in zijn eigen omgeving. Schande voor dit soort egoïsten!
Guus, 2011-01-19
( +1 )

Ze moesten hier ook boetes voor rokers invoeren, net als Spanje. Dan leren ze wel andersmans gezondheid te respecteren!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl