X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Frankrijk en koken

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Roenthijmen Roenthijmen Auteur op infoyo sinds
04 Oktober 2009


Bekijk het profiel van Roenthijmen
Datum: 14-04-2009
Auteur: Roenthijmen
Over de †oorsprong van het moderne koken†zijn nog altijd vele†aspecten†onderbelicht.Van land tot land wil ik met u die geschiedenis delen,en verder ingaan op ingredienten kennis.

Inleidende geschiedenis

De geschiedenis van de franse keuken zoals wij deze kennen begint in de middeleeuwen door de introductie van boter,artisjokken en truffels door Catherine de medici uit italie aan het franse hof en het combineren van zoet en hartig.
exotische specerijen uit het verre oosten en india en groenten als aubergine,tomaat,pompoen en aardappelen uit de amerika werden vanaf de grote ontdekkingsreizen bekent,en doorgevoerd uit italie en het iberisch schiereiland.
In de keuken van de adel waren kleur ,presentatie en prestige vaak belangrijker als smaak

Het gewone volk had hier weinig mee van doen ,tot aan de franse revolutie was tweederde van de franse bevolking ondervoed en bestond hun voeding vooral uit granen en brood en de door de romeinen geintroduceerde wijn ,kaas en worst.
Verder werden veel veel wilde seizoensproducten als cepes geconsumeerd
Om de smaak en geur van rotting en bederf tegen te gaan werden veel kruiden toegevoegd aan het eten.
populaire conserveermethodes waren in die tijd roken en zouten

De franse keuken

Haute cuisine en nouvelle cuisine

De term haute cuisine werd in de 15e eeuw geÔntroduceerd door Catherine de Medici uit ItaliŽ. . Vanaf de 2e helft van de 17e eeuw won het gebruiken van kruiden om smaken te ondersteunen in plaats van te verdoezelen en het lichter maken van sauzen geleidelijk aan terrein. Verse ingrediŽnten werden steeds meer gebruikt en vleessoorten werden steeds vaker opgediend in hun eigen sap. In de 19e eeuw werd het serveren ŗ la Fran­Áaise (meerdere gerechten tegelijk op tafel zoals bij een lopend buffet) vervangen door het uit Rusland af­komstige meergangenmenu waarbij iedere gang afzonderlijk op een bord werd aangeboden.
 
De nouvelle cuisine, een laat 20e eeuwse trend, komt oorspronkelijk uit lyon.  verse ingrediŽnten,eenvoud en verkorting van de kooktijd worden benut om zuivere smaken beter tot uiting te laten komen. Met lichte maaltijden, subtiele smaakmakers en veel gangen met kleine hapjes wil men een gevarieerd eetavontuur bieden. In de nouvelle cuisine is bijv ook het combineren van seizoensproducten met  exotische accenten toegestaan.

Reacties op dit artikel
Roenthijmen, 2009-04-17
( 0 )

Grappig om te lezen hoor
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl