X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Gratis eten en drinken, maar vooral.......

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-1
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Christiaan79 Christiaan79 Auteur op infoyo sinds
17 December 2009


Bekijk het profiel van Christiaan79
Datum: 13-01-2010
Auteur: Christiaan79
Ok, het is al een paar dagen geleden dat ik het mocht meemaken, maar om in de spreekwoordelijke pen te kunnen klimmen moest ik dan ook wat spreekwoordelijke calorieën verbranden. Ik heb het hier over afgelopen maandagavond. De opening van de Sligro in Emmen. Kijk, dat is het leuke aan het werk van mijn lief. Aangezien haar leerlingen binnen verschillende bedrijven stage lopen, zit er af en toe ook wel eens iets bij waar ik dan mee naar toe mag. En dat vind ik erg! Tjonge jonge wat vind ik dat erg… ja, ik weet het een slechte grap.

Het begint al met een warm ontvangst. Er word een dienblad vol champagne voorgehouden. Helaas mag er maar één van afgepakt worden. En het was geen champagne van een slijterij die het kwaliteit van zijn drank in de naam verwerkt heeft (Gall en Gall). Nee, dit was lekker. Dan denk je dat het gewoon een welkom was waarbij je iets lekkers tot je kreeg. Dacht het even niet…. Meteen aan het begin wordt duidelijk dat we het heel gezellig gaan vinden hier.

Even om misverstand te voorkomen. Het was de bedoeling dat er producten werden gepromoot aan mensen met een eigen bedrijf. Dat was de hoofdgedachte. Het subdoel was natuurlijk om mensen tevreden te stellen en dus zoveel mogelijk laten proeven. Gratis. En laat dat laatste nou een woord zijn wat vanavond veelvuldig te vinden is. Gratis.

Van kleine toastjes met prut tot heuse borden met wraps, gamba’s geserveerd met wijnsaus, ijsjes, nog een ijsje, brownies (wil iemand even krabben), wijn, wijn, wijn. En echt ik ben de beroerdste niet, als ze het kwijt moeten help ik ze er graag van af. Natuurlijk zijn er ook leuke pipo’s met dit soort dingen. Een man met opvallend gele pak aan komt naar ons toe als we van de tweede verdieping naar beneden willen. De lift werkt niet. Hoewel de herstelwerkzaamheden in de lift zitten, waren ze toch niet op tijd klaar voor vanavond (mijn woordgrap niet de zijne). Hij blijft vervolgens bij ons staan en van binnen verander ik in een klein kalend mannetje met een rond brilletje, bretels en een hele grote mond.

De eerste vraag die hij stelt is of wij bij elkaar horen. Daarna of we getrouwd zijn, of anders broer en zus. Waarop ik antwoord: “Ja, we houden het graag binnen de familie.” Zucht.
Dan maakt de man een klein foutje door aan te geven dat we bij vragen altijd bij hem terecht kunnen. Hij heeft immers overal (lees OVERAL) een antwoord op. Daarop kijk ik de behulpzame man lief aan en zeg: ”Als je op alle vragen het antwoord weet, waarom vraag je dan aan ons of we bij elkaar horen? Dat weet u dan toch al?” goh wat ben ik ineens snel beneden zeg.

En ook daar aangekomen word er veelvuldig geproefd van diverse verse producten. Ik merk alleen een klein dingetje. Er stond aan het begin een grote schrap met allerlei soorten bier. Maar hiervan is niks terug te vinden tussen al die gratis culinaire wegslik artikelen. Alleen maar wijn… het stromend water van de broekrok cultuur.

Als we beneden ons tweede gratis ijsje krijgen, kijk ik op mijn horloge. 21:45 geweest. Ik hoef me niet meer schuldig te voelen dat ik niet ben wezen sporten. Zucht. Ik ga hier van blauwe band naar vetrol in amper een uur tijd. Maar het is zooooo lekker. En zoooo gratis en daardoor nog zoooooveel lekkerder. Mijn lief heeft zooooo’n wereldbaan De sterke drank komt voorbij, de paaseitjes volgen. En dan. Daar aan het eind van de gang. Alsof het een tunnel is. Hoewel het in de hemel niet is en ik dus springlevend moet zijn op dit moment. Er word bier getapt. Gratis. Gratis bier. In dat geval zal Jezus vast voor Emmen kiezen als hij weer terug komt. Ik kauw mijn ijsje op. Verbijt me tegen de pijn van gevoelige tanden, knip de ijsbloemen van mijn maag, zet ze op een vaas en maak een snel lopende beweging naar de tap. Heerlijk koud, mooi schuimlaagje en het begrip gratis maken dat ik hier sta te genieten van een heerlijk biertje. Had ik al gezegd wat dat biertje me heeft gekost? Hielemaal naks (betekend “helemaal niks” in de Drentse broekrok cultuur).

Het klinkt raar, maar ik heb een hekel aan het graai en snaai cultuur. Maar af en toe is het zoooo heerlijk.

Ach had ik maar een vak geleerd.

Christiaan

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl