X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Wat is een Chinees restaurant?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van tazza tazza Auteur op infoyo sinds
08 Oktober 2008


Bekijk het profiel van tazza
Datum: 21-10-2008
Auteur: Tazza
In dit artikel leg ik uit wat een Chinees restaurant nu precies inhoud. Wat je er kunt eten en dergelijke. Ook staat in dit artikel waar Chinese restaurants hun artikelen inkopen, en of ze contact met elkaar hebben.

Wat is een Chinees restaurant?

Wat is een Chinees restaurant? Een Chinees restaurant is een restaurant dat zich richt op Chinese gerechten. De Chinese keuken is een van de fijnste keukens ter wereld. De meeste Chinese restaurant in Nederland noemen zich een Chinees-Indisch of Chinees-Indisch-Surinaams. Dat komt omdat Indonesische en Chinese keukens veel hetzelfde eten heeft. Chinezen pakken makkelijk eetgewoontes op van andere culturen. Daarom hebben Chinese restaurant daarom ook vaak Nederlandse producten in hun restaurant. Sommige Chinese restaurants richten zich alleen op mensen van Chinese afkomst, daar is de menukaart vaak ook alleen in Chinese tekens. En ze serveren er alleen Chinese gerechten die niet aangepast zijn aan de Nederlandse smaak.
Bij bijna elk Chinees restaurant kun je het eten ook afhalen om het ergens anders, meestal thuis, op te eten. Sommige bezorgen ook aan huis. Bij de meeste restaurants is de omzet door afhalen groter dan door de gasten die in het restaurant komen. Enkele restaurants richten zich alleen op afhaalklanten, die worden vaak een afhaalchinees genoemd.

De hele Chinese restaurantbusiness in Nederland hebben contact met elkaar, door de toeleveranciers die allerlei details regelen, zoals decoratie voor het interieur, de menumappen en het drukken van foldertjes.
De restauranteigenaren kennen elkaar ook vaak omdat ze allemaal ver van huis in een vreemde cultuur leven, maar ook omdat ze meestal uit het zelfde Chinese streek of zelfs dorp komen.
De Nederlandse Chineescultuur is heel anders dan de Amerikaanse met zijn kartonnen doosjes waarin het voedsel word verpakt. In Amerika kent men ook de fortune cookies. Dit zijn koekjes met een papiertje erin met een Chinese wijsheid of voorspelling.
De Surinaamse en Chinese keuken lijken ook op elkaar, want in Suriname was er een Chinese middenklasse die een belangrijke stempel op de eetcultuur heeft gekregen.

Reacties op dit artikel
Pipo, 2009-03-26
( -1 )

Hikka
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl