X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Vogelnestjes met tomatensaus

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+7
  Goed artikel ( +7 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Keuken-piet Keuken-piet Auteur op infoyo sinds
30 Augustus 2009


Bekijk het profiel van Keuken-piet
Datum: 28-09-2009
Auteur: Keuken-piet
Een oude klassieker voor groot en klein. Ik heb deze keer gekozen voor gebakken aardappeltjes met groene kruiden als begeleiding. Maar natuurlijk voldoen : puree, gekookte aardappels, kroketjes of zelfs friet ook.Voor de gebakken aardappeltjes: de aardappels in kleine stukjes snijden, aanbakken in een mengsel van olijfolie en bakboter, kruiden met zout, en vervolgens op een zacht vuurtje laten garen. Op het laatste moment de groene kruiden toevoegen: peterselie, basilicum, tijn, dragon, enz.

Vogelnestjes

Vogelnestjes Voor 4 vogelnestjes: twee kleine kippeneieren hardkoken. 150 gram gehakt (varken en rund) mengen met één rauw ei en wat chapelure.
Goed mengen, lichtjes volgens smaak bijkruiden met een weinig zout en eventueel muskaatnoot.
De helft van het gehakt nemen, beide handen bevochtigen met koud water, en zo van het gehakt een platte schijf vormen van ongeveer een kleine centimeter dikte, een gepeld hardgekookt eitje in het midden erop leggen, en het gehakt toevouwen rond het ei, zeker de naden goed gladstrijken, steeds de handen vochtig houden, zodat een geheel mooi aaneengesloten bal gevormd is , waardoor men het ei niet kan zien. Ook de tweede helft van het gehakt zo afwerken.
Deze gehaktballen op een zacht vuurtje aanbakken (liefst steelpan of kleinere kookpot gebruiken) in een mengsel van olijfolie en bakboter. Als ze rondom gekleurd zijn, onder deksel laten garen.
Intussen een kleine ajuin pellen en fijn snipperen. Kan nu bij de gehaktballen gedaan worden, lichtjes laten meestoven. Na een goeie 5 minuten mag er een brikpakje van 500 gram tomatencoulis (gezeefde tomaten) aan toegevoegd worden en nog eens 5 minuten zacht laten pruttelen. Rest nu enkel nog de saus op smaak te brengen met een beetje peper en zout, of eventueel spaghettikruiden.

Afwerking

De gehaktballen die eerder ovaal zijn (vorm van het ei) middendoorsnijden. Saus op het bord lepelen en twee helften per volwassene rekenen, kinderen zullen voldoende hebben met één helft. Wat aardappeltjes bijscheppen en eventueel met een takje basilicum afwerken.

Reacties op dit artikel
Barbara, 2010-03-20
( 0 )

Ga ik vanavond maken :-)
Lekker ouderwetse keuken.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl