X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Frikadellen of vleesballetjes.

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Keuken-piet Keuken-piet Auteur op infoyo sinds
30 Augustus 2009


Bekijk het profiel van Keuken-piet
Datum: 30-09-2009
Auteur: Keuken-piet
Alweer een klassieker, valt zeer in de smaak bij kleine en grote kinderen.Best gebruiken we gemengd gehakt, half varken en half runds. Per 250 gram gehakt mengen we met 2 kleine kippeneiren, 2 soeplepels chapelure, beetje bijkruiden met peper, zout en muskaatnoot.

Frikadellen

Van het aldus bekomen goed amenhangend mengsel maken we balletjes van een 3 ŗ 4 cm. diameter. De balletjes goed stevig aanrollen tussen beide handen, gerust regelmatig de handen met bloem te bestrooien.
Nu zijn er mensen die de balletjes eerst afkoken, dat mag, gebruik dan weinig water met een bouillonblokje in . Maar ik ben geen voorstander van die werkwijze, omdat veel van de smaak verloren gaat met het kkokvocht!
Dus begin liever met het rechtstreeks aanbakken van de balletjes in een kookpot (kastrol) met een mengsel van bakboter en olijfolie. De balletjes goed rondom goudbruin kleuren. Een kleine fijngesnipperde ui toevoegen, overtollige vetstof afgieten en bevochtigen met een brikverpakking tomatencoulis of tomatenpulp, laten garen op zacht vuurtje onder deksel.

Opdienen met:

De frikadellen kunnen ook opgediend worden zonder de toamensaus, dus dan geen tomaten toevoegen op het einde maar na de ui een klein beetje water, en zo onder deksel laten garen.
De aldus klaargemaakte balletjes kunnen dan opgediend worden met de braadjus en fruit. Hier voldoet appelmoes uitstekend, maar ook abrikozen, krieken. Of probeer eens appelpartjes in een ingeboterde ovenschotel, bestrooien met bruine suiker en een 10-tal minuten in een matig warme oven.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl