X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Wentelteefjes

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Jnbh Jnbh Auteur op infoyo sinds
09 December 2009


Bekijk het profiel van Jnbh
Datum: 14-01-2010
Auteur: Jnbh
WentelteefjesGerecht van sneetjes oudbakken witbrood die in melk worden gelegd, daarna door losgeklopt ei met suiker worden gehaald en vervolgens in boter worden gebakken. De sneetjes worden warm en knapperig geserveerd. Wentelteefjes zijn ooit ontstaan om geen brood te verspillen. Er werden afgesneden korsten en stukken brood voor gebruikt die op tafel waren blijven liggen. Je kunt er vanillesaus, jam, compote of gebakken fruit bij geven.

Basisrecept

Ingredi๋nten

• 1 ei
• 2 zakjes vanillesuiker
• 1 theelepel kaneelpoeder
• 2 1/2 dl melk
• 8 sneetjes wit-casinobrood
• 40 g boter of margarine

Bereiden

In diep bord ei, vanillesuiker, kaneelpoeder en melk loskloppen. Korstjes van brood snijden. Sneetjes brood ้้n voor ้้n door eimengsel wentelen en op elkaar in ander diep bord leggen. Rest van eimengsel over broodstapel schenken. Laten intrekken totdat alle sneetjes doorweekt zijn. In grote koekenpan helft van boter verhitten en helft van sneetjes brood in ca. 5 minuten goudbruin bakken, halverwege voorzichtig keren. Wentelteefjes uit pan nemen en op (warm) bord leggen. Rest van boter verhitten en op dezelfde manier rest van wentelteefjes bakken. Serveren met suiker en kaneelpoeder.

Variaties

Met tuttifrutti:
Laat 75 g tuttifrutti in 1 dl bruine rum (slijter) of sinaasappelsap afgedekt in ca. 20 minuten tegen de kook aan zacht worden. Laat de tuttifrutti uitlekken. Eimengsel voor wentelteefjes op smaak brengen met een mespunt kruidnagelpoeder. Serveer de tuttifrutti met walnotenijs bij de wentelteefjes.

Met gekarameliseerde appel: Eimengsel voor wentelteefjes op smaak brengen met 1/2 theelepel citroensap. Smelt in een koekenpan 100 g suiker met 3 eetlepels water tot lichtbruin en schep er 1 in schijfjes gesneden appel door. Serveer de appelschijfjes bij de wentelteefjes. lekker met slagroom. 

Finse wentelteefjes

• 4 moesappels
• 4 eetlepels suiker
• 12 sneetjes oud brood
• 1 ei
• 3 deciliter melk
• 150 gram amandelspijs
• 1 eetlepel citroensap
• 100 gram zachte boter
• kaneelpoeder

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in stukjes. Breng de stukjes appel in een bodempje water aan de kook en kook ze in ca. 10 min. tot moes. Roer de suiker door de appelmoes. Laat de appelmoes afkoelen tot lauw.
Klop in een grote kom het ei los met de melk. Snijd de korstjes van het brood en week de sneetjes ca. 5 minuten in het melkmengsel. Roer de amandelspijs los met het citroensap en 75 gram zachte boter. Neem de sneetjes brood uit het melkmengsel en bestrijk ze met het spijsmengsel. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de sneetjes in gedeelten aan beide kanten bruin. Leg de wentelteefjes op 4 borden. Schep op elk wentelteefje een flinke lepel appelmoes en strooi er wat kaneel over.

Wentelteefjes met tomaat en ham

• 4 eieren
• een scheutje melk
• zout en peper naar smaak
• een klont boter
• 4 sneetjes oud brood
• 4 plakken ham
• 2 tomaten
• verse peterselie

Meng in een kom de eieren, melk en het zout en peper.
Verwarm de boter in een antiaanbakpan.
Doop de sneetjes brood in het mengsel en leg ze daarna in de pan.
Leg ook een paar plakjes ham en schijfjes tomaat in de pan en laat dit aan beide zijden even warmen.

Garnering:
Leg de sneetjes brood in waaiervorm op een bord en garneer dit met de peterselie.
Leg naast de wentelteefjes de plakjes ham.
Garneer de schijfjes tomaat er naast. Meng in een kom de eieren, melk en het zout en peper.
Verwarm de boter in een antiaanbakpan.
Doop de sneetjes brood in het mengsel en leg ze daarna in de pan.
Leg ook een paar plakjes ham en schijfjes tomaat in de pan en laat dit aan beide zijden even warmen.

Wentelteefjes met fruitsalade

• 2 eieren
• 60 gram suiker
• 1 theelepel kaneel
• 1/2 liter melk
• 12 sneetjes brood
• Bakboter
• 750 gram schoongemaakt fruit naar keuze

Klop de eieren los met de suiker, de kaneel en de melk. Wentel ้้n voor ้้n de sneetjes brood door het eimengsel en stapel ze op. Bedruip de stapel met het mengsel tot al het brood doorweekt is. Bak de boterhammen op hoog vuur in de vloeibare margarine aan beide kanten bruin. Meng het fruit en serveer de salade bij de nog warme wentelteefjes.

Tot slot

Je kunt eindeloos vari๋ren, zoet of hartig, gebruik wat je in huis hebt en laat je fantasie de vrije loop. (bij hartig wel de suiker en kaneel weglaten dan zijn ze smaakneutraal.

Reacties op dit artikel
Jan, 2010-03-22
( -1 )

Heeeeeeeee ik ben geil xkusjeeesssssssssjan
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl