X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Trakteren op de crèche

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Anneke Anneke Auteur op infoyo sinds
15 Oktober 2008


Bekijk het profiel van Anneke
Datum: 17-10-2008
Auteur: Anneke
Op de crèche of andere kinderopvang wordt er al enthousiast getrakteerd. De crèche zelf zal daar al wel de nodige richtlijnen voor geven, zoals geen lollies, toverballen en kauwgom en denk erom alles hèèl gezond !Okee, wat te doen ?

Voor de allerkleinsten

Trakteren op de crèche of andere opvang is een verhaal apart. De traktatie moet veilig zijn en gezond en er mooi uitzien in de ogen van kleuters.
Veilig wil zeggen geen grote harde dingen waarin ze zich makkelijk kunnen verslikken zoals brokken wortel en bijvoorbeeld geen prikkers of van die leuke minizwaardjes want ja, wat doe je met een mini zwaardje ? Prikken.
Het is voor je peuter heel wat om zo in het middelpunt te staan en al die belangstelling kan ook heuse peuter-stress en slecht slapen tot gevolg hebben.
Laat je kindje lekker meehelpen met het voorbereiden van de traktatie en hou in de gaten of het nog steeds leuk is.
Neem anders een beetje gas terug. Trakteer dan op een andere datum dan de verjaardag zelf, want jarig, pakjes, bezoek, taart, lekkers, kiezen wat je wilt eten èn trakteren kan allemaal een beetje veel worden.
Kies samen de eerstvolgende 'saaie, gewone' week uit na de festiviteiten en 'oh ja, ik mag nog trakteren, hoi !'

De onovertroffen komkommerkrokodil

Je hebt nodig: 2 komkommers, misschien vind je een beetje kromme die smal uitloopt dat is mooi voor de staart.
De eerste komkommer snij je in de lengte zo'n 15 cm in, dat wordt de bek. Voorzichtig openbuigen en met en aardappelmesje onder en boven schuine hoekjes uitsnijden, dit zijn de tanden.
Dan op de rug halverwege tot het uiteinde ook schuine hoekjes uitsnijden met 1 cm tussenruimte dat zijn de schubben.
Van de tweede komkommer 5 cm van beide uiteinden afsnijden en halveren, nu heb je 4 poten, zet ze tegen de krokodil aan of maak ze vast met een cocktailprikker. Voor de ogen een schijfje wortel er opprikken met een cocktailprikker en afmaken met een krentje ofzo. De krokodil op een mooi schoon dienblad leggen en de traktatie van vers fruit en rauwkost erbij leggen. De krokodil krijgt nog een mini-tomaatje in zijn bek dan kun je de tanden goed zien.
Je kunt alles thuis voorbereiden en die dag als vrijwilliger meedraaien of op trakteertijd langsgaan en ter plekke afmaken met het fruit schillen. (Of de begeleiders moeten het voor je willen doen.)

Paddestoelen in het bos

Je hebt nodig: zoveel hardgekookte eieren als er kinderen zijn. Schillen, onder en boven een kapje afsnijden, nu kunnen ze staan (groot dienblad) en heb je al een heel dorp in aanbouw.
Daken van een kapje tomaat. (ja, vanavond eet je middenstuk-tomatensalade)
Witte stippen komen uit een tube mayonaise, alles goed koelen anders zakken de stippen eraf. Knakworstjes zijn de boomstammen en peterselie voor groene struikjes. Er zijn eventueel ook vegetarische knakworstjes te koop.
Het ziet er prachtig uit en vaak weet juf of meester er ook nog een kabouterliedje of verhaaltje bij zodat het geheel onvergetelijk wordt voor de kinderen.

Reacties op dit artikel
Evala, 2010-01-23
( 0 )

Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl