X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Het traditionele wildseizoen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van emfkruyssen emfkruyssen Auteur op infoyo sinds
08 Augustus 2008


Bekijk het profiel van emfkruyssen
Datum: 05-08-2010
Auteur: Emfkruyssen
Het traditionele wildseizoen begint wanneer de r weer in de maand zit. De komende herfstmaanden kun je jezelf en je eventuele gasten weer verblijden†met heerlijke wildgerechten uit alle windstreken. Wild is in Nederland vooral†in de herfst en winter populair, maar eigenlijk kun†je het hele jaar door wild eten, houtduif is daar een goed voorbeeld van.††

Wild van vaderlandse bodem

Het belangrijkste wild van ons land is ree, die voornamelijk in
Groningen, Friesland en Drenthe voorkomt. Verder vind je in
Nederland ook wild hert, zwijn, eend, gans, haas en houtduif.
De houtduif wordt het hele jaar bejaagd en het is fantastisch
goed vlees, super mals. Met houtduif kun je veel doen, zoals
bakken als een biefstuk of verwerken in een salade. 

Om zijn mooie, volle smaak is hert altijd een veelgeprezen wild-
soort gebleven. Veel herten worden ingevoerd uit Nieuw Zeeland,
maar ook uit Oostenrijk. Daarnaast worden moeflon, gems en
zwijn veel uit Oostenrijk ingevoerd. 

In Oostenrijk leven de dieren echt in de natuur. ze kunnen er vrij
bewegen en worden niet bijgevoerd. Dat merk je aan de smaak:
het is goed ontwikkeld en smaakt naar de natuur.
Het dier eet blaadjes, kruiden en soms een besje. Het eet
gewoon wat de natuur hem biedt. Het is dus echt scharrelvlees.  

Het hert uit Nieuw-Zeeland komt uit de farm en loopt in de wei.
Dit hert eet gras en wordt soms wat bijgevoerd. Die smaak is
ook heerlijk, maar iets minder uitgesproken 'wild' .

Je kunt hert serveren met aardappelpuree en groenten, maar
bijvoorbeeld ook met pasta. Het is maar net hoe klassiek of
hoe modern je het gerecht wilt opdienen.

Gevogelte

Niet alleen wild maar ook gevogelte is te bereiden tot  een
smaakvol 'wild' -gerecht.  Gevogelte wordt steeds meer inge-
voerd uit Frankrijk. Parelhoender, kalkoen, tamme eenden-
filet en kwarteltjes komen uit de Franse slachterijen. Dit ge-
vogelte past goed bij de huidige gezondheidstrends.

Parelhoen is het meest magere stukje vlees dat je maar kunt
hebben. Veel mensen weten dat niet. Parelhoen heeft een
heel specifieke smaak en je kunt het ook 's  zomers op het
menu zetten.

Parelhoen supreme
Hiervoor neem je een parelhoenfilet met het eerste vleugel-
botje. Als je de filet op het bord legt en het velrandje iets in-
snijdt, blijft hij mooi als een rolletje liggen en steekt het botje
iets omhoog. Dit ziet er erg leuk uit, zeker als je het je gasten
voorzet.
Presenteer het met een calvados-, armagnac-, of portsaus en
wat tagliatelle, eventueel vergezeld van een salade.
Zo heb je een heerlijk en trendy gerecht dat in de ogen van je
gasten nog steeds een heel specialistisch gerecht is.
Frans gevogelte zorgt voor een luxebeleving omdat het net
iets minder bekend is dan bijvoorbeeld een kogelbiefstuk.  

Label Rouge, Frans keurmerk

Als je kiest voor een uitmuntende kwaliteit en als je gaat voor
maatschappelijk verantwoord ondernemen, kies dan voor het
Label Rouge. Dit is een Frans keurmerk dat alleen wordt
toegekend aan kleinschalige pluuimveehouderijen waar de
dieren een vrije buitenloop hebben.

Het pluimvee wordt gevoed met granen en leeft tweemaal
zo lang als andere slachtkippen. Deze verzorging zorgt voor
een mooie structuur van het vlees en een heerlijke, volle smaak.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl