X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De macrobiotische keuken.

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Ingrid82 Ingrid82 Auteur op infoyo sinds
19 September 2009


Bekijk het profiel van Ingrid82
Datum: 24-08-2010
Auteur: Ingrid82
Macrobiotische voeding heeft te maken met voeding die de natuur ons schenkt (m.a.w. uitsluitend biologische producten) en die bovendien gezondheidsbevorderend is. Dat laatste heeft te maken met het feit dat er geen geraffineerde suiker in verwerkt wordt en met de kookwijzen die alle natuurlijke voedingsstoffen zoveel mogelijk behouden. Ook de afwezigheid van dierlijke producten is kenmerkend voor de macrobiotische keuken.

Overschakelen

Waarom de macrobiotische keuken? Om eerlijk te zijn: als omnivoor vond ik het niet zo vanzelfsprekend om plots al het vlees en suiker overboord te gooien. In mijn dagelijks leven laste ik soms wel een vegetarische dag in om de volgende dag dubbel zoveel vlees te eten. Dus ik vreesde dat ik hetzelfde effect zou bekomen na een paar dagen macrobiotische voeding. Niets was minder waar.

Start

Ik kwam voor het eerst in aanraking met macrobiotische voeding in la Ferme du Bois le Comte, een vormingscentrum voor volwassenen gelegen nabij Orval, in het zuiden van BelgiŽ. Dit centrum is gekend vanwege de uitstekende keuken waaruit alleen macrobiotische maaltijden voortvloeien. Je krijgt zoveel variatie op je bord dat je niet stilstaat bij de afwezigheid van vlees. Ook de drang naar zoet is makkelijk te doorstaan omdat veel producten van nature een zoete smaak hebben (denk aan pompoen, zoete aardappelen).

Energie

Ik voelde al op dag 2 dat macrobiotische voeding een gunstig effect had op mijn gezondheid. Ik had geen maaglast, mijn bloedsuiker was stabiel (ik heb diabetes, dus ik kan exact nagaan hoe mijn bloedsuiker reageert op voeding) en bovenal: ik zat boordevol energie. Na een aantal slopende weken waarin moeheid hardnekkig elke dag de kop opstak, was dit echt een verademing. En toen ik thuiskwam, probeerde ik zoveel mogelijk de keuken van Bois le Comte verder te zetten.

De keukenswitch

De omschakeling naar mijn dagelijks leven verloopt met vallen en opstaan. Het was makkelijk om vlees weg te laten, daar had ik geen behoefte meer aan. Suiker daarentegen, met alle verleidingen die je in de winkel tegenkomt, vond ik een pak moeilijker te weerstaan. Maar dat was dan ook de uitdaging. Ook je koopgedrag vraagt aanpassing: je vindt de meeste ingrediŽnten wel in de reguliere supermarkt, maar een bezoek aan een natuurvoedingswinkel is toch zeker de moeite waard als je variatie in je gerechten wil brengen.

Ook voor jou?

Macrobiotische voeding kan ik voor iedereen aanraden. Het is lekker, gezond en vooral: je gaat veel bewuster om met voeding. Dat laatste zorgt ervoor dat je extra van je maaltijd kan genieten en dat je gebruik maakt van de eindeloze mogelijkheden van natuurvoeding.

Reacties op dit artikel
R00s, 2010-08-25
( 0 )

Mocht na verloop van tijd het macrobiotische element toch tegenvallen, wordt dan gewoon vegetari√ęr. Daar is niks mis mee.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl