X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Keuken handigheidjes

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van emfkruyssen emfkruyssen Auteur op infoyo sinds
08 Augustus 2008


Bekijk het profiel van emfkruyssen
Datum: 15-09-2010
Auteur: Emfkruyssen
Allerlei handige tipjes voor in de keuken, zoals wat je kunt doen met restjes kaas, iets over verse kruiden en pasta weetjes. Kortom een artikeltje over†van alles en nog wat.

Kaas een lekkere smaakmaker

Bij veel gerechten is een beetje geraspte kaas een heerlijke
smaakmaker. Maar om iedere keer weer een zakje geraspte
kaas aan te schaffen is misschien veel te veel van het
goede. 

Bovendien bederft de kaas in een geopend zakje erg snel.
Dat is ook weer zonde. Het beste is om een bewaarbakje
in de koelkast te zetten, waarin je restjes kaas kunt bewaren.
Bijvoorbeeld restjes kaas die niet meer goed af te schaven
zijn voor beleg op brood.

Al die restjes kun je dan raspen als je geraspte kaas
nodig hebt.
 

Echte verse kruiden

Verse peterselie of basilicum geven een gerecht net dat
beetje extra. Niet alleen voor wat betreft de smaak, maar
ook voor wat betreft het uiterlijk.

Bakjes en zakjes met verse kruiden bijven echter niet
lang goed en meestal is er in een gerecht maar weinig
nodig.

Het is slimmer en goedkoper de kruiden in een potje
aan te schaffen en ze thuis te verpotten in een grotere
plantenbak. Op balkon, in de vensterbank of in de tuin
doet zo'n minikruidentuintje het altijd goed.
Het staat leuk en er kan bijna eindeloos van geplukt
worden.

Succes toegewenst!

Pasta, wie heeft er geen passie voor?

Uit onze keuken is pasta eigenlijk niet meer weg te denken.
De verschillende soorten pasta's  zijn alle eenvoudig te
bereiden en ze vormen een prima basis voor de lekkerste
gerechten.

Veel topsporters eten voor een belangrijke wedstrijd graag
een bordje pasta. Pasta levert namelijk veel koolhydraten
die het lichaam nodig heeft om de spieren van energie te
voorzien.

Maar pasta bevat niet alleen koolhydraten. Er zitten ook
volop eiwitten, B-vitamines en mineralen in. 
Kies je voor volkorenpasta dan is het gehalte aan
vitamines en mineralen zelfs hoger. Bovendien bevat vol-
korenpasta meer vezels.

Pasta 'al dente'

Pasta is het lekkerst  'al dente' . Dit betekent dat de pasta net
gaar genoeg gekookt is, zodat het nog een beetje een 'bite'
heeft.

Op de verpakking van pasta staat altijd aangegeven wat de
kooktijd is.  Als er twee tijden staan (bijvoorbeeld 8-10 mi-
nuten), kies dan de kortste tijd voor een 'al dente' - bereiding.
Pasta gaart namelijk altijd nog wat na.

Koken in een ruime pan

Neem voor het koken van pasta altijd een grote pan. Voor
het beste resultaat is namelijk 1 liter water per 100 gram
pasta nodig. Gebruik je minder water, dan is de kans
groot dat de pasta gaat plakken.
Pasta neemt namelijk veel water op en er lekt altijd wat
zetmeel uit de pasta in het water. Dat is ook te zien: het
water wordt wat wittig door het koken. Dit zetmeel is eigen-
lijk een soort plaksel.
Het helpt niet om een scheutje olie aan het kookwater toe
te voegen. Wel helpt het om een scheutje olijfolie door de
afgegoten pasta te mengen, om het plakken achteraf tegen
te gaan. Bovendien geeft het een lekkere geur en smaak
aan de pasta. 
 

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl