X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Invloed van marinades op de smaak van een gerecht

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van emfkruyssen emfkruyssen Auteur op infoyo sinds
08 Augustus 2008


Bekijk het profiel van emfkruyssen
Datum: 18-09-2010
Auteur: Emfkruyssen
In veel vis of vleesgerechten spelen marinades vaak slechts een bijrol. Dat is niet terecht, want marinades hebben veel invloed op de smaak van een gerecht. Marinades verdienen dus eingenlijk een hoofdrol. Daarom in dit artikeltje: de spotlights op de marinade.

Marinade-weetjes

Marinade-recepten zijn heel vaak geschikt voor het marineren
van 1 kg vlees of vis (een portie bestemd voor 4 - 6 personen).

De bereidingstijd van marinades is ongeveer 15 minuten,
de marineertijd zelf is ongeveer 1 uur.

Voor alle marinades (behalve voor de kruidenmix en de rub)
geldt: wentel het vlees goed door de marinade en laat het
minimaal 1 uur afgedekt en gekoeld marineren.

Neem het vlees uit de marinade en dep het droog met
keukenpapier. Rooster het vlees op de barbecue of in
de oven en bedruip het af en toe met wat marinadevocht.  

Heel lekker is schouderkarbonade in biermarinade!

Lekker inwrijven

Kruidenpasta's en rubs zijn de modernste smaakmakers
van dit moment. Ze worden goed ingewreven in het
vlees en geven hieraan een heerlijke rijke smaak.

Maak grotere hoeveelheden tegelijk, want ze zijn vaak
te gebruiken!

Heel lekker is ook kip in citrusmarinade!

Heerlijk mals

Alle marinades zorgen voor een lekkere smaak aan het
vlees of de vis.
Toch is de smaak niet de enige reden om vlees te
marineren. Vlees wordt namelijk ook gemarineerd
om het malser te maken.

De zuren uit de marinade (azijn, wijn, yoghurt) breken
bindweefsel af waardoor taai vlees malser wordt en
eerder gaar is.

Hoe langer het vlees in de marinade blijft liggen, des te
malser het zal zijn.

Visvlees bevat geen bindweefsel en wordt dus ook niet
malser of sneller gaar. Vis wordt er hooguit wat steviger
van aan de buitenkant, waardoor die buitenkant minder
snel uitdroogt.

Lekker is een zalmfilet in kruidenpasta!

Bereidingstijd

Vis.
De dikte van de vis bepaalt de bak- of griltijd. Reken bij het
bakken van vis 1 - 2 minuten per kant per centimeter dikte.
Een flinke zalmmoot van 3 cm moet dus minsten 3 minuten
per kant . De vuistregel bij grillen is 2 minuten per kant per
cm dikte *altijd gemeten op het dikste gedeelte).

Vlees
Varken
Schouderkarbonade   7 - 10 minuten per kant;
Haas of ribkarbonade 5 - 8   minuten per kant;
speklap                          7 - 10 minuten per kant;
Spareribs                      10 - 15 minuten;
Varkensrollade (500gr) 25 - 30  minuten;
Worstjes                          10 - 15 minuten.

Rund.
Biefstuk                        1 -  2 minuten per kant.
Entrecote                     1  -  3 minuten per kant;
Tournedos                   1 -  2 minuten per kant
Runderrollade  500gr 30 - 60 minuten.

Lam.
Lamskoteletjes          3 - 4 minuten per kant
Lamscarre 500 gr     25 - 30 minuten;
Lamsrollade 500 gr  25 - 30 minuten;
Lamsworstje             10 - 15 minuten. 

Kip.
Kippenbout                  40 - 45 minuten;
Drumsticks                  35 - 45 minuten;
Kipkarbonade             35 - 45 minuten;
Kipfilet                           4 - 6 minuten per kant
Kopschnitzel                4       minuten per kant.

Denk er bij kip aan dat je het ook eerst 20 minuten
kunt koken en daarna 15 minuten bakken of grillen.
Dat is wel zo veilig.          

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl