X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Gezond eten, luister naar je lichaam

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van AnnaStaal AnnaStaal Auteur op infoyo sinds
23 Juli 2008


Bekijk het profiel van AnnaStaal
Datum: 19-09-2010
Auteur: AnnaStaal
Het klinkt zo eenvoudig en strikt genomen is het ook zo. Luister naar je lichaam voor dat wat het nodig heeft en je zult geen last hebben van overmatig eten.


Immers eet maar eens een kilo wortelen weg, daar kom je aardig vol van te zitten, maar als je eenmaal aan die zak chips of drop begint, kan je deze in no time wegwerken. Je weet dat dit niet goed is, maar het eet zo gemakkelijk door. Het verschil tussen gezond eten en junkfood. Als je werkelijk iets wilt doen aan overgewicht, of je probeert het te voorkomen en zoekt een meer natuurlijke manier, begin dan eens naar je voedingspatroon te kijken.

Eet je omdat je het zo geleerd hebt, en ook al vraagt het lichaam nergens om, eet je een flinke maaltijd omdat ooit iemand heeft gezegd dat het zo moet? Luister naar je lichaam en je weet dat je enkele keren per dag moet eten, maar duw jezelf niet vol eten als je lichaam niet veel nodig heeft.
De avondmaaltijd wil nog wel eens een toetje in het totaalplaatje hebben, maar laat je het staan als je lichaam er niet om vraagt? Meestal niet, dat toetje gaat er meestal gewoon in. Immers, als je goed naar je lichaam geluisterd had en je dat toetje toch wel heel graag wilde hebben, had je van de hoofdmaaltijd iets meer laten staan c.q. minder opgeschept.
Het gaat hier om de balans tussen wat je ogen zien en associŽren met (lekker) eten en wat je lichaam vraagt.

Als je begint, bekijk dan wat je zoal eet en waar het niet in balans is. Daarmee niet gezegd dat je nooit meer een dropje mag, maar laat het bij het dropje voor de lekkere smaak en ga daarna over tot dat waar je mee bezig was. Focus je pas weer op voeding als je lichaam er om vraagt. Een stukje discipline is van belang om, zodra je honger krijgt, niet als een bezetene iets uit de kast te rukken wat snel de honger stilt. Maar maak met zorg je avondeten, ook al is het eenvoudig. Neem er de tijd voor, kauw goed en geniet van de aardappeltjes, het stukje fruit, de boterham of het verse kopje soep.

Eet bewust en luister waar je lichaam om vraagt of niet. Met enige discipline kom je in het juiste ritme.

Reacties op dit artikel
Hallotjes, 2010-09-19
( 0 )

Als je meteen na het avond eten een toetje of nagerecht neemt dan verteert je eten 4 x zo sloom! waardoor je meer aankomt. dus wacht een half uur na het eten met het nemen van een toetje
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl