X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Comazuipen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-4
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( -4 )
RSS van charlie1995 charlie1995 Auteur op infoyo sinds
09 Januari 2011


Bekijk het profiel van charlie1995
Datum: 24-01-2011
Auteur: Charlie1995
De ziekenhuizen hebben het druk gehad in het nieuwe jaar, omdat er weer meer dan honderd kinderen zich tot het coma zuipen hebben begeven. Veel mensen eisen dat de leeftijd van het legale gebruik van alcohol onder de jongeren omhoog moet, terwijl ander mensen vinden dat hun kinderen wel wat mogen drinken, des ondanks hun lage leeftijd. Een mooi voorbeeld hiervan is. Te veel jongeren beginnen op een te vroege leeftijd met drinken en zij komen dan snel toe aan het comazuipen. Comazuipen is ook een grote last voor ouders, de ziekenhuizen en de politie.

Effecten van comazuipen

Effecten van comazuipen Comazuipen brengt veel nadelen met zich mee bijvoorbeeld: Er gaan veel hersencellen in je hersens dood door overmatig gebruik van alcohol. Door het overmatig gebruik van alcohol wordt de ‘intelligentie’ van een kind naar beneden gehaald, waardoor een kind minder goed zou kunnen presteren in de zijn of haar toekomst. Ook is het van rede dat als je gaat comazuipen dat minder mensen met je om willen gaan doordat zij jou als het ware zien als een alcohollist. Dit gedrag kan toe agressiviteit leiden en niet weten wanneer je moet ophouden. Kinderen weten vaak niet wanneer ze moeten ophouden met drinken, want het voorste deel van hun hersenen is nog niet volledig ontwikkeld. Het voorste deel van je hersenen is pas volledig ontwikkeld op je 21ste. Een ouder kan eerder stoppen met drinken, omdat zijn hersenen zeggen dat hij morgen moet werken.
Een van de grootste problemen blijft echter dat je van comazuipen dood kan gaan. Bij het te veel drinken van gemixt drankjes of bier wordt de alcohol percentage in je bloed steeds hoger en verlies je veel vocht. Doordat je heel veel vocht verlies in korte tijd kan dat drastische gevolgen hebben. Op het moment dat je bewusteloos raakt kan er al braaksel in de mond bevinden of je dat komt als je al bewusteloos bent. Door al het braaksel dat zich in het mond heeft verzameld is er een mogelijkheid dat je kan stikken. Het komt vaak voor dat mensen die bewusteloos raken meestal liggend op hun rug terechtkomen, omdat je niet altijd controle hebt over jezelf in een dergelijk situatie.
De groei van de hersenen van een kind wordt dan als het ware geremd bij het comazuipen. Alcohol heeft een tegenwerkend effect op de hersenen, omdat het, het binden van de hersencellen tegengaat. Daardoor worden de groeiprocessen over het gehele lichaam afremt en worden de hersenen uiteindelijk minder gevormd.

Oplossingen tegen comazuipen

Oplossingen tegen comazuipen Er bestaan ook enkele oplossingen om het comazuipen tegen te gaan in het hedendaagse leven. De regering is druk bezig met campagnes voeren tegen het gebruik van alcohol onder de jongeren. Al hoewel hebben zij niet veel jongeren weten te overtuigen. Ook is er recent een polikliniek opgericht in de meerderheid van ziekenhuizen in Nederland; een polikliniek is een afdeling in een ziekenhuis waar je behandeld kan worden wanneer je een medisch probleem hebt. Het aantal poliklinieken in ziekenhuizen neemt met de jaren toe door het te vroeg en te veel drank gebruik van jongeren. Scholen, verenigingen en zelfs openbare gebouwen worden bezocht door mensen die over alcohol spreken en wat de gevaren daarvan kunnen zijn. Dat heeft uit onderzoek meer resultaat behaald dan het afschrikken van jongeren, want door ze bewust te maken van die gevaren kunnen ze betere beslissingen nemen.
Veel partijen zijn ook bezig met campagnes tegen het drinken van jongeren onder de zestien. Zij hebben als voornaamste het verminderen van drankgebruik van jongeren onder de zestien. Zo zegt de CDA dat zij blaastestjes willen hebben in elke kroeg om te voorkomen dat jongeren onder invloed de kroeg binnengaan. Een andere partij zoals de PvdA zegt dat zij de controle veel strenger willen maken door supermarkten, ouders en kroegen streng aan te spreken. Ook willen zij het aantal poliklinieken in Nederland vermeerderen.
In conclusie, comazuipen komt steeds vaker voor onder de jongeren onder de leeftijdsgrens van alcohol. Er wordt te vroeg begonnen en ook te veel in een keer. Er zijn verscheidene oplossing hiervoor gevonden en aangesteld en het drankgebruik wordt met elk jaar verminderd. Dus probeer zo weinig mogelijk te drinken in je jeugd en begin nooit aan comazuipen, want je leven wordt er niet beter van.

Reacties op dit artikel
Dhjhj, 2013-01-15
( +1 )

Wukke h o m o spellement im da iere xd
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl