X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Tibetaanse thee

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van sandra-elfje sandra-elfje Auteur op infoyo sinds
15 September 2008


Bekijk het profiel van sandra-elfje
Datum: 05-10-2008
Auteur: Sandra-elfje
Thee is de belangrijkste drank van de Tibetanen. Het woord thee is misschien een beetje vreemd, want het is heel wat anders dan de thee die wij gewend zijn om te drinken.† Er zit nl. o.a. boter in, en dan denk je niet meteen aan thee. Ik zelf zou eerder zeggen dat het naar bouillon smaakt, omdat het ook wat zoutig is.

De theeblaadjes

De thee die men in Tibet drinkt wordt geimporteerd uit China. In tegenstelling tot de zwarte, chinese thee, wordt deze thee niet geroosterd, maar slechts aan de lucht gedroogd.
Wij kennen theeblaadjes  als kleine blaadjes. De Tibetaanse  bestaat uit veel grotere blaadjes, zelfs als het thee is van eerste kwaliteit.
In Tibet wordt thee niet genoemd naar de plaats van oorsprong, zoals in China, maar aangeduid met eerste,  tweede of derde kwaliteit.
Wanneer de thee is gedroogd word hij machinaal samengeperst tot  harde tegels. De thee wordt verpakt in bamboekorven of  verse huiden, zodat hij onder alle weersomstandigheden vers blijft.

De bereiding van thee

De harde theetegel wordt verbrijzeld en in kokend water gegooid om lang te koken. Dit brouwsel is even sterk als espresso koffie. Om het drinkbaar te maken, word er kokend water aan toegevoegd en ook word er zuiveringszout bij gedaan, waardoor de thee en zachtroze kleur krijgt.

In een karnvat wordt kokend water gedaan, een deel sterke thee, yakboter en zout.
Het geheel wordt geroerd tot de boter helemaal is opgenomen. Daarna giet men het mengsel door een zeef en doet men alles in een theepot en deze plaatst men in een soort stoof, zodat de thee lekker warm blijft.

Ikzelf heb ook eens Tibetaanse thee gedronken en vond het best wel lekker. Als je maar niet denkt dat je thee drinkt, want anders spuug je het misschien uit  ( dat gebeurde bij mijn zoon en vriend )

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl