X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De goede kanten van chocolade

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+3
  Goed artikel ( +4 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van famke famke Auteur op infoyo sinds
16 Augustus 2008


Bekijk het profiel van famke
Datum: 17-11-2008
Auteur: Famke
Wat is er lekkerder dan een lekker stukje chocolade of een mok warme chocolademeld na een winterse strandwandeling? Het zoete goedje verwarmt je, troost je en geeft je nieuwe energie. Het slechte nieuws is, dat chocolade veel calorieën bevat. Het goede nieuws is, dat het eten of drinken van chocolade ook een aantal leuke voordelen met zich meebrengt.

Geeft energie

De calorieën leveren niet alleen een probleem op; ze leveren ook energie. Daarom kan een stukjeof een beker chocolademelk een goede en lekkere oppepper zijn na een dag hard werken of studeren of na een sportprestatie.

Remt veroudering

In chocolade zitten bio-flavonoïden. Dit zijn anti-oxidanten, die het lichaam beschermen tegen de invloeden van vrije radicalen.
Vrije radicalen versnellen het verouderingsproces en zijn verantwoordelijk voor de achteruitgang van de conditie van bijvoorbeeld je zenuwstelsel.
Chocolade helpt dus mee je jong te houden.

Laag cholesterolgehalte

Pure chocolade is van nature cholesterolvrij. Hoe lichter de chocolade, hoe meer cholesterol erin zit. Maar zelfs in witte chocolade zit maar een minimale hoeveelheid cholesterol.
Bovendien bevat cacao vetzuren die een neutraliserend effect hebben op de productie van slecht cholesterol en de aanmaak van goed cholesterol stimuleren.

Stimulerende werking

Chocolade is een bron van teobromine en cafeïne. Deze stoffen hebben een stimulerend effect op het centrale zenuwstelsel, de hartslag en de ontspanning van de ademhalingsspieren. Ze verminderen eveneens de vermoeidheid en verbeteren de concentratie.
Eet dus bij voorkeur géén chocolade vlak voor het slapengaan.

Mineralen

In chocolade zitten veel mineralen die belangrijk zijn voor een goede werking van je lichaamsfuncties. Donkere chocolade bevat bijvoorbeeld veel magnesium, wat belangrijk is voor een goede hersenfunctie. Ook zit er koper, ijzer, mangaan en zink in chocolade. Deze stoffen zijn nodig voor de celgroei en daardoor voor het herstel van weefsels.

Endorfinen

Telkens als je iets lekkers eet, komen er endorfinen vrij in je hersenen. Endorfinen zijn neurotransmitters die zorgen voor een prettig gevoel.
Vind je chocolade erg lekker? Dan reageren je hersenen heel sterk op je favoriete reep of bonbons.

Bloeddrukverlagend

Dagelijks een paar blokjes chocolade eten heeft een positief effect op je bloeddruk.

Beter seksleven

Vrouwen die regelmatig chocolade eten hebben een beter seksleven dan vrouwen die nooit chocolade eten.

Afslanken

Wil je afslanken, maar ben je verslaafd aan chocolade? Ontzeg het jezelf dan niet helemaal, maar eet alleen díe vorm die jij het allerlekkerst vindt en neem er een kleine hoeveelheid van. Zorg dat je er optimaal van geniet. Dus in plaats van gedachtenloos een halve reep chocolade naar binnen werken bij je favoriete soap neem je bijvoorbeeld een verrukkelijke bonbon die je met je volle aandacht langzaam opeet. Tien tegen één dat je daar nog méér van geniet ook!

Reacties op dit artikel
Rox, 2010-04-19
( 0 )

Ik eet choalade reep van 72% coaco 20 gram per dag ongeveer en ik neem dan de biologisch om ik van niet bio uitslag van krijg en ik voel me wel lekker bij
Helga vanhaecht , 2014-08-29
( 0 )

Ik eet dagelijks bijna 40 g donkere chocolade, en voel mij daar goed bij. In de donkere wintermaanden is het voor mij een gezond en lekker anti-depressivum.
Ook interessant om weten is dat donkere chocolade en melkchocolade nog andere gezonde stoffen bevatten. Ze bevatten ook fenylethylamine, een stof die het lichaam zelf aanmaakt als mensen verliefd zijn. Eten dus, dei chocolade!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl