X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Tafeletiquette

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-2
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( -3 )
RSS van nathie nathie Auteur op infoyo sinds
24 Augustus 2008


Bekijk het profiel van nathie
Datum: 24-11-2008
Auteur: Nathie
Waarop moet je letten als je een etentje organiseert? Wat komt links van je bord en wat rechts? Hoe plaats je de glazen? Waar leg je de servetten? Gebruik je versiering?

Richtlijnen: borden, bestek

Eerst dek je de tafel met een katoenen, papieren of plastic tafellaken. Gebruik geen borden die te rijkelijk gedecoreerd zijn. De platte borden zet je op 1 cm van de tafelrand. De soepborden worden meestal op het platte bord van de gastvrouw gezet, omdat zij gewoonlijk de soep uitschept. De soeplepel wordt op de stapel borden gelegd, met de steel naar rechts. Rechts van elk bord leg je het tafelmes met de scherpe kant naar het bord. Daarnaast komt de eetlepel en links van het bord de vork. De dessertlepel leg je boven het bord met de steel naar rechts. Ook mesjes en vorkjes voor gebak worden boven het bord gelegd, met de steel naar rechts ofwel het mesje met de steel naar rechts en het vorkje met de steel naar links.
Bij meerdere gangen leg je het bestek dat je eerst gebruikt aan de buitenkant. Links leg je van buiten naar binnen toe visvork, vork voor hoofdgerecht en dan saladevork. Rechts leg je van buiten naar binnen toe soeplepel, vismes en mes voor hoofgerecht.

Richtlijnen: glazen, dienlepels, versiering

Water- of wijnglazen worden rechts boven het bord gezet. De glazen die je het eerst gebruikt, staan het dichtst, dus eerst het waterglas, dan het witte wijnglas en dan het rode wijnglas.
Dienlepels worden bij de gastvrouw gelegd, met de stelen naar dezelfde kant.
Als er geen soep wordt opgediend, kan je de servetten op de borden leggen, anders kan het servet links naast de vork geschikt worden.
Als versiering kan je een laag bloemstukje of klein vaasje met bloemen in het midden op de tafel zetten, maar de bloemen mogen niet te fel geuren en ze mogen het zicht niet belemmeren.

Reacties op dit artikel
Jozefienn, 2010-03-26
( 0 )

Saai
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl