X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


IJs met vruchten en alcohol

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van AnnaStaal AnnaStaal Auteur op infoyo sinds
23 Juli 2008


Bekijk het profiel van AnnaStaal
Datum: 02-03-2009
Auteur: AnnaStaal
Misschien is het nog niet helemaal de temperatuur om lekker aan het ijs te gaan, maar als afsluiting van de maaltijd kan ijs als toetje altijd. Hierbij enkele voorbeelden van recepten met ijs, vruchten en wat alcohol. Met de vruchten ter afronding van het ijsje kan natuurlijk gevarieerd worden.

IJs met ananas (-likeur)

IngrediŽnten
  • 1 verse ananas of blik ananas in stukken op lichte siroop
  • 1 pak kokosmelk
  • 1 vanillestokje
  • 3 blaadjes gelatine
  • 2 eetlepels poeder suiker
  • 200 gram vers roomijs of uit een pak
  • 1 potje verse room
  • ananaslikeur
  • enkele aardbeien

Bereiding

Maak de ananas schoon of laat het blik uitlekken en doe de stukken in een hapjespan. Doe er een scheutje kokosmelk en ananaslikeur bij (niet meer dan 25 ml). Snij het vanillestokje in stukjes en doe dit erbij. Kook het geheel tot de ananas zacht is.

Giet nu de rest van de kokosmelk in de hapjespan en laat het licht opwarmen. Een geweekt gelatineblaadje erbij doen en doe er 2 eetlepels suiker bij. Laat het nu een geheel worden en daarna afkoelen. Als laatste de room opkloppen en toevoegen en aan de 4 glazen toevoegen.

Bij het serveren een dot zacht roomijs toevoegen en zet er een aardbei bovenop.

IJs van druiven (en witte wijn)

IngrediŽnten
  • 1 kilo witte druiven (zonder pitten)
  • 2 glazen droge witte wijn
  • 1/2 kleine citroen
  • enkele bolletjes citroenijs
  • 1 eetlepel poeder suiker

Bereiding

Was de druiven voorzichtig en stamp 3/4 door een zeef en vang het sap op in een bakje. Giet nu de droge witte wijn erbij en het sap van een halve citroen. Goed mengen en enkele uren (minimaal 3) in de vriezer laten opstijven (af en toe doorscheppen).
De apart gehouden druiven besprenkelen met wat suiker en een half uur in de vriezer zetten.
Bij het serveren bolletjes maken van het druivenmengsel, leg er een bolletje citroenijs bij en leg er de gekoelde druiven bovenop.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl