X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Marinade voor satévlees.

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van nicki nicki Auteur op infoyo sinds
13 Augustus 2008


Bekijk het profiel van nicki
Datum: 11-03-2009
Auteur: Nicki
De lente en zomer komen er weer aan en ik ben een barbecuefan. Mijn handen beginnen dus alweer te jeuken als ik aan al dat lekkers denk.Ik vind alleen al het gemarineerde vlees in de supermarkt naar het zelfde smaken en marineer daarom al mijn vlees zelf. Veel werk? Wel nee!  Je moet alleen een grote koelkast hebben om het in te zetten. Ik hoor vaak dat men mijn satévlees heerlijk vindt. Nu heb ik het recept van mijn moeder gekregen en hieronder zal ik het met jullie delen. Misschien iets om te bewaren voor de zomer.

Boodschappenlijstje

  • 4 varkenshaasjes.
  • 1 bos bosuitjes. ( gewone uien mogen ook maar die geven minder smaak af.
  • Een half bolletje knoflook.
  • ˝ flesje knoflook/koriander. ( Conimex woksaus )
  • ˝ fles ketjap marinade.
  • 100 ml ketjap. 
  • 2 theelepels sambal brandal. ( is gewoon in de supermarkt te verkrijgen )
  • 1 theelepel bruine suiker.
  • 1 klein zakje sesamzaadjes.
  • 1 zakje knoflook-kruiden dressing voor salade. ( Calvé; verkrijgbaar in supermarkt bij de sauzen en dressings )
  • 100 ml olijfolie.
  • Klein beetje water.
  • 1 grote schaal om alles in te mengen.
  • 1 grote schaal om de saté op te dienen.
  • 2 stevige lekvrije zakken. ( zelf gebruik ik altijd diepvrieszakken )
  • Satéstokjes. ( deze een middag laten weken voor je de saté er aan rijgt )

Bereiding marinade

Was en snij de bosui in stukjes van ongeveer een 1 cm en doe deze in de schaal.
Ontvel de knoflook en snij deze in stukjes en doe ze bij de bosui.
Je hoeft ze niet de persen want het dient alleen maar om de smaken af te geven.
Vervolgens kun je de knoflook-koriander, de ketjap marinade, de ketjap, de sambal, bruine suiker, de knoflook-kruiden dressing en de olijfolie in de zelfde grote schaal doen en meng daarna alles goed door elkaar.
Doe er nog een klein beetje water bij zodat je alles wat makkelijker kan verdelen.

Satévlees marineren.

Snijd de varkenshaasjes in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm en verdeel deze in de twee zakken.
Verdeel vervolgens de gemaakte marinade over de twee zakken waar de varkenshaasjes inzitten.
Knoop de zakken dicht maar zorg ervoor dat er niet teveel lucht in de zakken blijft zitten.
Meng het vlees en de marinade door elkaar door de zakken voorzichtig met je handen te keren en er licht in te knijpen. Zet de zakken 1 dag weg in de koelkast maar vergeet niet zo nu en dan het vlees weer te keren en te knijpen.
De marinadesaus zakt namelijk naar onder.

Afronding.

Vlak voordat de barbecue wordt aangezet haal je het vlees uit de koelkast en rijg je het aan de geweekte stokjes.
Leg deze om en om in de schaal en strooi als finishing touch de sesamzaadjes er over heen.
Dek de schaal uiteraard af voor de vliegen en je bent klaar voor de barbecue.
Varkenshaasjes zijn erg snel klaar en hoeven dus maar een minuut of 5 op de barbecue, dan blijven ze lekker mals en sappig.

Tips en trucs

Deze saté is vooral lekker met de satésaus waar ik al eens eerder over heb geschreven.
Vind je barbecueen wel lekker maar je bent niet echt een vleeseter? Bak alleen de saté op de barbecue en bak er lekker patatjes bij. Bak een broodje in de oven, een beetje kruidenboter erbij en klaar is kees. Vinden de kinderen ook heerlijk. Succes verzekerd!

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl