X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


scampi's .... heerlijk

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van mieke mieke Auteur op infoyo sinds
06 Juni 2009


Bekijk het profiel van mieke
Datum: 04-06-2009
Auteur: Mieke
Ik ben helemaal gek op scampis en gambas en experimenteer dan ook vaak met gerechtjes. Hier wil ik met jullie mijn scampi-gerechtje delen,  ik heb er altijd succes mee, zowel geserveerd als hapje bij een aperitiefje, als voorgerecht of als hoofdgerecht met brood, pasta, rijst of frietjes, zoals je zelf wenst... om je vingers bij af te likken !De grootste troef van dit gerechtje is misschien wel de eenvoud en de snelheid waarmee je het bereidt !

Recept

Eerst en vooral zorg je ervoor dat je mooie  scampi's heb : niet te klein, gepeld en het darmkanaaltje verwijderd.
Deze hoeven helemaal niet duur te zijn, je kan ze gemakkelijk in promotie kopen en invriezen tot wanneer je ze nodig hebt.

Per kilo ongepelde scampi's heb je nodig :
- 1 ŗ 2 doosjes room (van 20 cl)
- 4 middelgrote tomaten
- 3 eetlepels kruiden en/of lookboter
- peper en zout

Eerst  pel je de scampi's en verwijder je het darmkanaal

Je snijdt de (gepelde) tomaten in julienne (kleine blokjes) en doet er een beetje zout en peper op, goed mengen en even laten staan.

Je neemt een pan (of wok) en je doet daar je kruidenboter en/of lookboter in, daarin gaar je de scampi's even

Daarna voeg je de tomaten toe en roer je alles om, even laten garen en sudderen.

Als het gerecht bijna klaar is doe je er de doosjes room bij en je blijft omroeren toe de room goed ingedikt is

Het resultaat is een scampigerecht met een romig-roze sausje om duimen en vingers bij af te likken !

Tips

Als je er rijst of pasta bij serveert, dan is het leuk om eerst de pasta (rijst) op een (diep) bord te schikken, je maakt een "kuiltje" en daarin doe je de scampi's met de saus.
Als voorgerechtje maak je een klein hoopje rijst/pasta, schik je er een 5-tal scampi's in een rondje op en dan een beetje saus erover gieten.
ALs hapje (borrelhapje, aperitiefhapje) serveer je 1 scampi met een beetje saus in een lepel of in een klein (aperitief)schaaltje.

SMAKELIJK !

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2014 - Infoyo.nl