X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Andijvie stamp met pit - ook heerlijk in de zomermaanden! (vegetarisch)

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+3
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van miekje miekje Auteur op infoyo sinds
10 Juli 2009


Bekijk het profiel van miekje
Datum: 14-07-2009
Auteur: Miekje
Deze snelle en makkelijke stampot is ook heerlijk in de zomermaanden door het hartige karakter. Ik hoor graag wat je ervan vindt.

Benodigdheden

  • 1 kilo kruimige aardappels, geschild en gewassen.
  • Andijvie, gewassen en gesneden (eventueel kant en klaar uit zak, lekker makkelijk!)
  • 1 a 2 rode uien naar smaak. Als de uien klein zijn, kan je er natuurlijk meer aan toevoegen
  • Stuk oude kaas, in piepkleine blokjes gesneden.
  • Piccalilly
  • Melk
  • Margarine
  • Peper en zout

Bereiding

  • Kook de aardappels gaar.
  •  Maak een lekkere puree van de aardappels door ze te stampen met melk en margarine. De puree moet lekker smeuig zijn. Als de puree toch te vloeibaar wordt, kan je er wat aardappelpuree uit een zakje door mengen om het wat steviger te maken.
  •  Peper en zout in de puree naar smaak. Rustig aan met de zout, de kaas maakt het gerecht straks ook wat zouter en zout kan je later ook nog extra toevoegen.
  •  Meng de gesneden andijvie, rode ui en kaas door de stampot. Niet stampen, maar mengen. Dit kan je doen door met een lepel de andijvie erdoor te roeren.
  •  Als laatste kan je er een aantal lepels piccalily doorscheppen. Lekker fris! Speel je op safe, dan kan je de piccalily op tafel zetten en de eters deze zelf naar smaak laten bijscheppen.


EET SMAKELIJK !

Dit is een vegetarisch recept. Als je toch vlees in het gerecht wilt, kan je hamblokjes, spekblokjes of uitgebakken spek in de stamppot verwerken. Maar zonder vlees is het ook heerlijk!

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl