Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Zelf pate maken

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+8
  Goed artikel ( +8 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Paragon Paragon Auteur op infoyo sinds
07 Februari 2009


Bekijk het profiel van Paragon
Datum: 16-07-2009
Auteur: Paragon
Sta je ook wel eens in de supermarkt bij de vleeswaren en denk je ik heb zin in een stukje pate?Mij idee, maak hem lekker zelf en dus beter naar eigen smaak.

Waar te beginnen?

Waar te beginnen? Ik zou zeggen, begin met te bepalen welk soort pate je wilt maken: kippelever,gans,vis,runder of varkens pate?
En hoe wil je je pate nog meer laten smaken, notenachtig,fruitig of pittig.
Van daaruit ga je beslissen wat je op de markt (mijn voorkeur) of in de supermarkt gaat kopen.
Ik zal in het verdere recept uitgaan van een op kippelever gebaseerde pate, met noten,champions en knoflook, al heb ik de knoflook ook al eens vervangen door gedroogde abrikozen of zelfs pruimen.

Het recept en bereiding

Het recept en bereiding
Ik ga voor deze pate uit om een pate te maken die een heel cakeblik vult.
  1. 450gr magere kippelevertjes (indien andere keuze dus wat anders, zalm/rund/gans/duif/ed)
  2. 150 gram boter (pakje, geen halvarine)
  3. 3 sjalotjes
  4. 2 rode uien (witte als niet voorradig)
  5. 5 teentjes knoflook
  6. 1 bakje champions
  7. 100 gram noten naar keuze (walnoot meest gebruikt in pate)
  8. zout / peper
  9. scheutje witte wijn (liefhebbers een grote scheut?)

Snij de kippelevertjes in stukjes (doe je dit niet prik er dan goed met de vork erin, anders klappen ze waneer je ze bakt).   Snij de uien in halve ringen of stukjes.Hak de sjalotjes en knoflook fijn en hou deze even apart,.
Borstel de Champions, was ze dus niet en snij in plakjes.

Dat was je voorbereiding, nu echt aan de slag.

In een pan verhit je half de boter en bak de kippelevertjes ( als het spat prik met vork in de stukjes). Voeg uiten toe en bak dit mooi bruin.
Gooi de champions in de pan, voeg knoflook en sjalotjes toe en blus geheel af met de witte wijn.Laat dit heel zacht opstaan tot champions gaar zijn.
Voeg na smaak nog wat peper en zout toe.

Doe het geheel, met de rest van de boter en de noten in een keuken-mixer en maal het fijn, ikzelf hou van vrij grof dus ik laat de boter eerst goed zacht worden dat hij makkelijker mengt en de rest niet te fijn wordt.
leg wat keukenplastic of vetvrij-papier in je cakeblick en stort het mengsel in het blik.
Laat het geduldig opstijven in de koelkast ( hoe langer hoe beter, ik laat hem overnacht staan)

En als je een lekker stokbroodje verwarmt en een heerlijk glaasje witte wijn inschenkt ben je klaar om te smullen

Reacties op dit artikel
Moppie, 2010-04-01
( 0 )

Ik ga het beslist uitproberen, heb zelf al eens leverpate met port gemaakt.
Sonja, 2010-07-27
( +3 )

Kan je het ook zonder wijn doen of een vervanger in plaats van wijn
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2014 - Infoyo.nl