X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Zelf vliersiroop maken

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+3
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Grartje Grartje Auteur op infoyo sinds
15 Juni 2009


Bekijk het profiel van Grartje
Datum: 07-09-2009
Auteur: Grartje
Zelfgemaakte vliersiroop is altijd handig om in huis te hebben. In de winter is het een prima middeltje om verkoudheidsklachten te verminderen en om gluhwijn wat extra smaak te geven. In de zomer kan deze siroop gebruikt worden als limonadesiroop voor de kinderen en om een extra smaakje aan witte wijn of schuimwijn te geven.

Hoe maak je vliersiroop

Hoe maak je vliersiroop

2,5 kg vlierbessen

0,5 liter water

2 kaneelstokjes

5 kruidnagels

Een stukje gember van ongeveer 3 cm lang, in kleine stukjes gehakt

10 takjes tijm

2 kg fijne bruine kandijsuiker

 

Maak de vlierbessen heel goed schoon. Alle groene bessen moeten er uit (die zijn licht giftig, je wordt er misselijk van) en alle steeltjes moeten er af (die geven de siroop een bittere smaak).

Het recept is voor 2,5 kg zuivere vlierbessen.

Breng het water met de kruiden aan de kook en laat 30 minuten zachtjes borrelen met een gesloten deksel. Voeg de vlierbessen toe, breng terug aan de kook en laat een minuut of vijf borrelen.

Giet de bessen en kruiden door een neteldoek of een propere keukenhanddoek en laat het sap uitdruipen.
Knijp de pulp in de neteldoek goed uit maar let op dat je niet te hard wringt, het laatste sap uit de doek is niet meer helder en maakt je siroop troebel.

Breng het sap terug aan de kook en voeg al roerend de suiker toe. Laat twee minuten flink hard koken (let op dat het niet overkookt) en giet het sap dan meteen in zuivere, gesteriliseerde flessen of bokaaltjes.
Doe flessen of bokaaltjes boordevol en schroef het deksel stevig dicht.

In gesloten verpakking is de siroop nu heel lang houdbaar (zeker tweejaar).
Eenmaal geopend moet je de siroop in de koelkast bewaren.


Reacties op dit artikel
Valrie, 2010-09-20
( -1 )

Ga dit zeker uitproberen
Dewispeleir, 2011-07-26
( 0 )

Fijn recept vliersiroop gaan we zeker eens uitproberen hopelijk hebben we het deze winter niet nodig merci,steeds ontvankelijk voor meerdere natuurrecepten
Pieterjan, 2011-08-06
( 0 )

Ik heb nu bijna 5 liter om de winter door te komen... de kinderen zijn er dol op!
Heerlijk recept!
Proficiat...
(ik ga volgende week nog wat plukken... een heel werkje om al die kilo's vlier te kuisen)
Desmet, 2012-08-24
( 0 )

Maak reeds jaaaren deze siroop en en de kleinkinderen vragen er steeds naar
Miranda clijmans, 2012-08-27
( +10 )

Een vraagje : mijn schoonzuster maakt haar vlierbessensiroop steeds zelf en bewaart deze in glazen flessen met porseleinen stopjes. Zij merkt vaak dat bij het openen van een nieuwe fles er een geluid ontsnapt, precies of de siroop is aan het gisten gegaan. Kan dit of wat kan dit zijn ?
Hidingmoon, 2012-09-24
( -1 )

In plaats van thijm doe ik er 1 steranijs bij. Ik gebruik ook rietsuiker in plaats van gewone suiker en dat geeft ook nog een extra smaakje.
Als ik een flesje openmaak, dan doe ik er een heel klein beetje alcohol bij... zo bewaart het ook langer.
Als je toch nog de medicinale kwaliteiten van thijm er bij wil, kan je achteraf ook nog goede etherische olie ervan toevoegen.
Grartje, 2013-01-01
( +1 )

Voor Miranda
Ik denk dat als de siroop echt aan het gisten gaat, je dat ook wel zal proeven. Het zou ook kunnen dat er lucht in de fles gezogen wordt wanneer de fles opengaat. De siroop wordt gloeiend heet in de flessen gedaan en bij het afkoelen krimpt de hete waterdamp die er nog boven staat. De fles is dus een beetje vacu√ľm en zuigt lucht aan bij het openen.
Erna, 2013-06-07
( +1 )

Ja ik maak ze ook zo maar ik heb onlangs een pot van wek gekregen om te sterilezeren,
Met de opvang en de zeef erin voor het opvangen van het sap
Kan er iemand me helpen hoe lang je ze moet koken en of je dan nog water moet toevoegen.
Anna, 2013-09-25
( +6 )

Ik ben een beetje in verwarring gebracht door de verschillende recepten. Jij zegt dat de steeltjes eraf moeten, op andere sites lees ik dat je de bes met steel en al (groene en rotte bessen uithalen) moet koken. Dit omdat in de steel veel medicinale stoffen zitten. Dus???
Paul, 2015-09-21
( +1 )

De steeltjes van de vliertrossen moet je meekoken. :
Lieve spillebeen, 2016-08-30
( 0 )

Ik weet wel niet waar je nog kandijsuiker in brokken kunt kopen???
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl