X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Spaghettisaus

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+6
  Goed artikel ( +6 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Keuken-piet Keuken-piet Auteur op infoyo sinds
30 Augustus 2009


Bekijk het profiel van Keuken-piet
Datum: 02-10-2009
Auteur: Keuken-piet
Een recept waar ik reeds jarenlang succes mee heb, bij al mijn gasten. Ik zou het liever " Italiaanse basissaus" noemen omdat het inderdaad meer is dan de saus bij een lekkere Spaghetti. Dezelfde preparatie gebruik ik namelijk ook bij Lasagne, Cannelloni en zelfs voor Moussaka (wat Grieks is), enz.Hier gaat het nu over spaghetti, op de andere kom ik later terug!

IngrediŽnten voor 4 ŗ 6 personen

IngrediŽnten voor 4 ŗ 6 personen
  • 500 gram gemengd gehakt ( varken en runds)
  • 2 gepelde uien , ongeveer 300 gram
  • 2 gekuiste wortelen ongeveer 200 gram
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram ( een brikverpakking) tomatencoulis ( gezeefde tomaten)
  • 400 gram (een blik te koop in de supermarkt: tomaten-in-blik afdeling) Italiaanse garnituur
  • 35 gram spaghettikruiden
  • eventueel gemalen kaas
  • 125 gram ongekookte spaghetti per persoon

Bereiding

Bereiding De fijngesnipperde uien samen met de klein gesneden wortelen aanstoven in de olijfolie. Op een zacht vuurtje, mag met het deksel op gedurende een 10-tal minuten. Het gehakt toevoegen en verder laten stoven, af en toe eens pletten met een vork of eventueel een pureestamper, om het gehakt los te maken. De Spaghettikruiden (kant en klaar te koop) toevoegen, indien niet te vinden gebruik: paprika, look, marjolein, peper. Nog enkele minuten laten stoven tot het gehakt gaar is.
Intussen reeds een grote kookpot met gezouten water opzetten voor de spaghetti. Als het water kookt een 125 gram per persoon spaghetti toevoegen, niet breken a.u.b., Italianen en Spaghetti-liefhebbers lusten ze lang! Voor de kooktijd " al dente" zie verpakking.
Bij de groenten en vlees kunnen we nu de tomaten toevoegen, het brikpak met tomatenpulp en het blik met de Italiaanse garnituur, deksel op en zacht laten verder pruttelen in afwachting dat de pasta gaar is.
Pasta afgieten, en op het bord schikken met saus bovenop, kaas afzonderlijk op tafel zetten . Als bestek gebruiken de Italianen enkel een vork ,                  maar om tť hilarische taferelen te zien , mag er ook een lepel bij gegeven worden, maar ik haat een mes bij spaghetti!

Familierecept

Familierecept Bovenstaande is een "familierecept" goed gekruid maar niet pikant ! Kinderen lusten meestal wel spaghetti, maar mag niet tť pikant zijn. Diegenen die het wensen kunnen steeds sambal oelek of een chili-saus toevoegen.
Dit recept zal ik ook als basis gebruiken voor nog later volgende recepten zoals : Moussaka, Cannelloni, Lasagna , Pizza, enz.
Zelf gebruik ik het ook bij gebakken aardappelen, macaroni, en noem maar op

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2014 - Infoyo.nl