X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Roergebakken lamsvlees met een heerlijke knoflooksaus

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Carina03 Carina03 Auteur op infoyo sinds
17 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Carina03
Datum: 09-10-2009
Auteur: Carina03
Lamsvlees vinden velen een delicatesse, maar er zijn ook velen die absoluut niet houden van de bijzondere smaak die lamsvlees heeft. Bent u een lamsvlees liefhebber? Probeer dan eens dit overheerlijke gerecht te maken.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

600 gram lamsboutlapjes in reepjes

1 rode peper

3 teentjes knoflook in plakjes

½ theelepel suiker

1 el Thaise vissaus

3 el sojasaus

3 el olie

15 gr verse koriander (fijngesneden)

15 gr verse munt (fijngesneden)

300 gram panklare spinazie

Peper en zout

Bereiding:

1. Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snij de peper in lange smalle reepjes.

2. Doe de spinazie in een pan met ruim kokend water en een theelepel zout en laat het in een halve minuut slinken. Doe de spinazie daarna in een vergiet, laat het goed uitlekken en druk al het vocht er goed uit.

3. Doe in een braadpan of wok 2 eetlepels olie en verhit het. Roerbak de lamsreepjes op hoog vuur gedurende 1 minuut en voeg dan de knoflook, vissaus, soja saus en suiker toe. Laat alles afgedekt gedurende 2 minuten op een laag vuur sudderen.

4. Schep de spinazie in een pan om met 1 el olie. Voeg de helft van de fijn gesneden munt en koriander er door en maak het geheel op smaak met peper en zout.

5. Meng de rest van de koriander en munt samen met de rode peper.

6. Verdeel de spinazie over vier borden en schep het lamsvlees daar bovenop. Strooi het kruiden-pepermengsel er over.



U kunt bij dit gerecht witte rijst serveren of een gepofte aardappel met een knoflooksaus gemaakt van crème fraîche waardoor u een uitgeperst teentje knoflook roert. Snij de (grote) aardappel doormidden en doe er een lepel van de crème fraîche op. Garneer het met een blaadje munt.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl