X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Eenpansmaaltijd, Jambalaya

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Carina03 Carina03 Auteur op infoyo sinds
17 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Carina03
Gerelateerde artikelen Jambalaya - een traditionele...
Datum: 13-10-2009
Auteur: Carina03
New Orléans is bekend om zijn Creoolse kookkunst. De stad wordt ook wel het culinaire Mekka van de Verenigde Staten genoemd. Er wordt royaal gebruik gemaakt van inheemse kruiden. Jambalaya is een gerecht van gekruide rijst, vlees, paprika en knoflook.

Jambalya

U kunt bij dit gerecht ook uw eigen fantasie laten werken en in plaats van vlees bijvoorbeeld ham, kip, worstjes, garnalen, oesters, rivierkreeftjes of andere ingrediënten gebruiken.



Bij onderstaand recept hebt u voor 4 personen nodig:

3 dl runderfond

1 chorizoworstje van200 gram

500 g varkensfilet

200 g ham

4 grote uien

2 bosuitjes

2 groene paprika’s

2 laurierblaadjes

2 eetlepels fijngehakte peterselie

4 knoflookteentjes

2 eetlepels gezouten roomboter

2 eetlepels bloem

¼ theelepel zwarte peper, cayennepeper en gedroogde tijm

½ theelepel chilipoeder

Een beetje gemalen kruidnagel

1 mespunt karwijzaad

Zout

250 gram langkorrelige rijst

Het gerecht klaarmaken

Voorbereiding:

1. Snij het varkensvlees en het chorizoworstje in blokjes, de ham in snippers

2. Maak de uien schoon en snij het in stukken (grof), de bosuitjes in ringen snijden

3. Maak de teentjes knoflook schoon en snij het fijn

4. Maak de paprika’s schoon en snij het in kleine stukjes

5. Verkruimel de laurierblaadjes

6. Snij de peterselie fijn



Bereiding:

1. Pak een grote braadpan met dikke bodem en smelt daarin de roomboter

2. Doe de stukjes varkensfilet en ham erbij en laat het lichtbruin kleuren

3. Voeg de stukjes chorizoworst erbij en roer dan de bloem door het geheel

4. Vervolgens voegt u de uien, knoflook, paprika, bosuitjes en peterselie erbij

5. Laat het geheel op een laag vuur gedurende 10 – 15 minuten garen, wel voortdurend blijven roeren

6. Strooi vervolgens de kruiden erbij: peper, cayennepeper, tijm, chilipoeder, kruidnagel, laurier en karwijzaad. Laat het al roerend, nog steeds op het lage vuur, 5 minuten garen.

7. Giet nu het fond en dezelfde hoeveelheid water in de pan en roer alles goed door elkaar en breng het aan de kook.

8. Voeg de rijst toe (geen snelkookrijst) en laat het gerecht in ongeveer 35 minuten op een laag vuur gaar worden met het deksel op de pan.

9. Doe een vlamverdeler onder uw pan als het vocht te snel door de rijst wordt opgenomen.

10. Neem tot slot het deksel van de pan en laat de jambalaya ongeveer 10 minuten droogstomen. Roer regelmatig door uw gerecht.


Smakelijk eten!

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl