X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Oude Limburgse recepten

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Jnbh Jnbh Auteur op infoyo sinds
09 December 2009


Bekijk het profiel van Jnbh
Datum: 17-12-2009
Auteur: Jnbh
Het volgende recept vond ik in een oud schoolschrift van mijn oma Het schrift dateert uit de jaren 20 van de vorige eeuw maar de recepten zijn natuurlijk veel ouder. Voor het gemak heb ik hier en daar wat veranderd zonder de authentieke smaak geweld aan te doen.Geflambeerde pannenkoeken.In het oorspronkelijke recept wordt gebruik gemaakt van heidebitter, een oude Limburgse kruidenbitter, die echte niet overal meer te krijgen is. Maar brandewijn of cognac doen het ook uitstekend.

Recept

Voor 8 tot 10 stuks heb je het volgende nodig;
- 150 gram tarwemeel
- 3 eieren
- 4 dl volle melk
- 40 gram gesmolten boter
- 5 el suiker
- 3 Ė 4 borrelglaasjes heidebitter, cognac of brandewijn
- 5 el boter
- Snufje zout

Bereidingswijze

Zeef het meel in een beslagkom. Voeg vervolgens de eieren toe en giet, al roerende, de melk erbij.
Voeg er de gesmolten boter, het zout 2 el suiker en anderhalf borrelglaasje heidebitter of brandewijn aan toe.
Meng dit alles gedurende enkele minuten tot een glad beslag.
Vervolgens de kom afdekken en een half uur laten rusten.

Verhit voldoende olie of boter in een pan
Verdeel een dunne laag beslag over de bodem, zodanig dat een bordgrote pannenkoek ontstaat.
Bak alle pannenkoeken op een matig vuur goudbruin. Houdt de gebakken pannenkoeken warm in de oven.
Doe 5 el boter in een steelpannetje en laat dit voorzichtig smelten. Voeg 3 el suiker toe en laat dit lichtjes karameliseren.
Serveer 1 pannenkoek per bord en garneer met circa 2 tl van deze saus. Besprenkel met een beetje heidebitter, cognac of brandewijn en flambeer.
Direct opdienen.

Houd de pannenoeken warm in de oven
Smelt 4 el boter in een steelpannetje
Voeg 3 el suiker toe en laat lichtjes karameliseren
Serveel 1 pannenkoek per bord en garneer met ca. 2 tl van deze saus
Besprenkel met een beetje heidebitter of brandenwijn en flambeer
Dien onmiddellijk op.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl