X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Kalkoenballetjes met courgettes en kikkererwten

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Francois580 Francois580 Auteur op infoyo sinds
09 December 2010


Bekijk het profiel van Francois580
Datum: 09-08-2010
Auteur: Francois580
Augustus is ook voor de courgette dé maand bij uitstek om te oogsten. wil men ten volle van zijn zachte en sappige smaak genieten, dan laat men de courgette nooit langer worden dan twintig centimeter. op die manier zal de plant nieuwe en prachtige gele bloemen en  vruchten vormen tot diep in de herfst. dit is dan meteen ook de uitgelezen periode om van deze heerlijke én calorie-arme groente ten volle te genieten.

Groente in opmars

Courgettes zijn bij ons al té lang ondergewaardeerd gebleven. ze zijn de jongste jaren nochtans aan een stevige opmars begonnen.
een recept om ten volle van  deze fijne groente te genieten, zijn ongetwijfeld kalkoengehaktballetjes met courgettes en (kikker)erwen.
voor vier personen heeft met vierhonderd gram kalkoengehakt, twee eetlepels paneermeel, zout,, honderd gram boter, een blik (kikker)erwten (is ook lekker met princessenboontjes), één ei, vier courgettes, tweehonderd gram in plakjes gesneden chorizo, gehakte peterselie, bloem, zeven dl kippenbouillon, twee uien, muntblaadjes, muskaatnoot en één blik gepelde tomaten nodig.
Breng het kalkoenvlees op smaak met de in plakjes gesneden chorizo, het paneermeel, de uien, het ei, de peterselie, munt, muskaatnoot en met een snuifje peper en zout. maak van dit mengsel kleine balletjes en haal deze door de bloem. bak de kalkoengehaktballetjes in een klontje boter of een scheutje olijfolie en doe ze nadien in een ovenschotel. giet er de tomatenpure, de (kikker)erwten of princessenboontjes en de in stukjes gesneden courgettes én de bouillon aan toe.
dek af en bak alles ongeveer twaalf minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven.
dit zomers gerecht kan geserveerd worden met zowel aardappelen als pasta. serveer hier bij voorkeur een fruitige witte of rosé-wijn bij.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl