X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Marsepein, een eenvoudig recept

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Sjax Sjax Auteur op infoyo sinds
12 Januari 2010


Bekijk het profiel van Sjax
Datum: 11-11-2010
Auteur: Sjax
Marsepein wordt veel gegeten tijdens het sinterklaasfeest. Het is echter ook lekker om "gewoon" te eten. Als je handig bent kun je het in allerlei leuke vormen maken. Anders kan je er in ieder geval rondjes, vierkantjes of simpele figuurtjes van maken. Denk hierbij ook aan het gebruik van de aloude koekjesvorm, waarmee je diverse vormpjes kan maken. Een koekjesvorm kun je kopen bij een huishoudzaak, maar de leukste en origineelste vind je in de kringloopwinkels.

Benodigdheden

  • 250 gram gedopte amandelen
  • 500 gram poedersuiker
  • 1 1/2 eiwit (dus niet de dooier gebruiken)
  • evt voedselkleurstof ( te koop in de speciaalzaak en soms in de supermarkt)
  • bakpapier
  • oven

Bereidingswijze

  • doe de amandelen in een pan met ruim koud water en breng dit aan de kook
  • giet de amandelen af en koel ze snel af met koud water ( dit gaat het best als je de amandelen in een vergiet doet)
  • pel de amandelen  en droog ze
  • maal de amandelen in een blender fijn
  • doe de poedersuiker en het eiwit erbij en meng dit goed
  • verpak de marsepein in een vochtig bakpapier of folie en laat dit een nacht staan
  • kleur de marsepein evt met wat druppels kleurstof en maak vormpjes naar keuze
BIjv een grote rol maken en deze in kleinere stukjes snijden of met de hierboven genoemde koekjesvorm of gewoon met je handen. 

Voor een fijnere marsepein doe je evenveel amandelen als suiker bijelkaar.

Voor de liefhebber: het aantal calorien per 100 gram is ongeveer 460 kcal.

Eet smakelijk.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl