X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Eten en drinken" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Iraanse Sperziebonen rijsttafel * Loebia Polo

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Shireen Shireen Auteur op infoyo sinds
12 November 2010


Bekijk het profiel van Shireen
Datum: 16-11-2010
Auteur: Shireen
Mijn man is van perzische afkomst, hij is verzot op vrijwel alle Iraanse gerechten.Dit was voor mij de reden om uit te zoeken hoe ik dit zo goed mogelijk kan evenaren.Zoals ik het hieronder beschrijf is 1 manier. (de mijne)Er zijn vast nog meer manieren / mogelijkheden om een lekkere loebia polo op tafel te zetten.

Ingredienten voor 6 personen:

* 1kg basmati rijst
* 750 gram verse sperziebonen
* 2 grote uien
* 750 gram rundergehakt (of lamsgehakt)
* 1 dl zonnebloemolie
* 2 theelepels geconcentreerde tomaten puree
* 1/2 theelepel gemalen safraan
* zout en peper naar smaak

Aan de slag:

Het gehakt en de gesnipperde uien roerbakken in de olie.
Wanneer het gehakt rul en gaar gebakken is, de sperziebonen toevoegen en 5 minuten laten doorbakken.

Vervolgens de saffraan en de tomaten puree samen met een drinkglas water toevoegen.
Peper en zout naar smaak toevoegen, en alles langzaam laten garen op laag vuur, tot dat er geen water meer in de pan zit.

Kook de rijst zoals je gewend bent.
De rijst is gaar als de binnenkant van een rijstekorrel niet meer droog is, maar een beetje zacht.

Als de rijst klaar is, deze afgieten met handwarm water. (hierdoor wordt overtollig zetmeel verwijderd)

Doe de olie in een grote pan, en laat deze langzaam verwarmen.
Vervolgens 1/3 van de afgegoten rijst in deze pan leggen. Nu de helft van de vleesmix hierboven op leggen.
Wederom 1/3 van de rijst hierover heen, daaroverheen de rest van de vleesmis, en als laatste de rest 1/3 van de rijst.

De pan voor 2 a 3 minuten op hoog vuur zetten, zodat de onderkant van de pan heet is. Voeg een half glas water toe en laat dit alles nog 2 minuten op hoog vuur staan.

Nu hoeft het alleen nog 45 minuten op heel laag vuur gaar te stomen.
Laat het even 10 minuten in de pan zitten zonder de deksel eraf te halen, voordat je het serveert.

EET SMAKELIJK!

** Tip 1; tijdens het koken van de rijst evt schuim van het water scheppen.
** Tip 2; Serveer dit gerecht met een simpele frisse salase van ijsbergsla, komkommer, tomaten en een yoghurt dressing.

Reacties op dit artikel
Meneertje poepchinees, 2014-01-26
( +1 )

Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl